Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

BARDO: Nieuwe film van Oscar-winnaar Alejandro G. Iñárritu exclusief op Netflix

Films | 3 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix heeft zo te zien zijn zinnen gezet op een Oscar in 2023. De streamingdienst heeft de film BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths van regisseur Alejandro G. Iñárritu gekocht. En die film heeft niet alleen een moeilijke titel, de inhoud is dat ook. 

Alejandro G. Iñárritu is een gerenommeerde naam in de filmbusiness. De Mexicaanse regisseur is o.a. verantwoordelijk voor prachtfilms als Birdman en The RevenantBARDO, False Chronicle of a Handful of Truths is zijn eerste film sinds het ook al prachtige Amores Perros uit 2000. 

Existentiële grens

BARDO gaat over Silverio (Daniel Giménez Cacho), een Mexicaanse journalist en documentairemaker die in Los Angeles woont. Nadat hij een prestigieuze internationale prijs in ontvangst heeft genomen, keert hij noodgedwongen terug naar zijn geboorteland, niet wetende dat deze simpele reis hem tot een existentiële grens zal drijven. De waanzin van zijn herinneringen en angsten dringen door in zijn dagelijks leven en vervullen hem met verbijstering en verwondering.

De betekenis van mens-zijn

Met een lach en een traan worstelt Silverio met universele en tegelijk persoonlijke vragen over identiteit, succes, sterfelijkheid, de geschiedenis van Mexico en de diepgewortelde familieband die hij voelt met zijn vrouw en kinderen. Kortom, wat het betekent om mens te zijn in deze merkwaardige tijd?

Dat klinkt ingewikkeld en de trailer ziet er ook vrij ontoegankelijk uit, maar wie weet wordt het allemaal wel prachtig. 

BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths is vanaf 16 december wereldwijd te zien op Netflix