Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Waarom acteur Chris D'Elia werd gewist uit Zack Snyders Netflix-film Army of the Dead

Films | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Het kost een paar miljoen, maar dan heb je ook... niks. De makers van de Netflix-film Army of the Dead hebben uit de doeken gedaan waarom het een fortuin kostte om acteur Chris D'Elia uit hun film te verwijderen.

Het is de nachtmerrie van elke filmmaker: na de opnames van je miljoenenproductie lees je in het nieuws dat een van de hoofdrolspelers in opspraak is geraakt. In het geval van Army of the Dead gaat het om acteur Chris D'Elia, die ervan wordt beschuldigd verschillende vrouwen seksueel te hebben lastiggevallen. Komiek en acteur D'Elia kun je kennen door zijn rollen in The Good Doctor en You.

Chris D'Elia

Sommige vermeende slachtoffers waren minderjarig, en later kwam er ook een aanklacht bij in de kinderpornosfeer. Voor de studio en producenten van Army of the Dead meer dan genoeg redenen om de handen van D'Elia af te trekken. 

Paar miljoen

Probleem was natuurlijk dat de opnames al ingeblikt waren. Die moesten daarom digitaal onder handen worden genomen om alle sporen van D'Elia te wissen. Met geavanceerde special effects was dat mogelijk, maar volgens regisseur Zack Snyder en producent (tevens echtgenote) Deborah Snyder kostte het wel een paar miljoen dollar...

Tig Notaro

De rol die door het cancellen van D'Elia was weggevallen, werd ingevuld door Tig Notaro als helikopterpiloot Marianne Peters. Dat is bijzonder goed uitgepakt, want Notaro is een van de grote pluspunten van het nieuwe zombiespektakel. Nu weet je ook waarom ze heel vaak alleen in beeld te zien is, in aparte shots. Allemaal om haar zo eenvoudig mogelijk in de nieuwe montage op te nemen. 

Tig Notaro als helikopterpiloot Marianne Peters in Army of the Dead

Netflix

De hele film - dus zonder Chris D'Elia en met Tig Notaro - staat sinds afgelopen vrijdag op Netflix. Momenteel staat hij op nummer 1 in de Netflix Top 10. Hier kun je lezen wat onze recensent van de film vond. 

Army of the dead

Horror | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie