Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Vijf redenen waarom je het muzikale spektakel Annette wilt zien

Films | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

Deze maand is er op Amazon Prime Video weer een bijzondere nieuw film te vinden. Annette is het verhaal van een stand-upkomiek en een operazangeres, die samen een dochter krijgen met een heel bijzondere gave. We geven je vijf redenen om deze film te kijken.

De hoofdrol van Adam Driver

Als je Kylo Ren altijd al eens hebt willen horen zingen, dan is dit je kans. Acteur Adam Driver speelt de hoofdrol in Annette en hoewel hij geen geoefend zanger is, neemt hij een flink aantal van de liedjes voor zijn rekening. Zijn tegenspeelster is Marion Cotillard, die wel vaker een muzikale bijdrage aan haar films levert. Ook opvallend: de dirigent in de film wordt gespeeld door Simon Helberg, ofwel Howard uit The Big Bang Theory.

Adam Driver (tweede van links) met de cast van Annette in Cannes

De muziek van Sparks

Je kent het Amerikaanse popduo Sparks - bewust of onbewust - van hun manische wereldhit 'This Town Ain't Big Enough for Both of Us'. Sinds hun enige hitparadesucces in 1974 zijn de broers Ron en Russell Mael altijd actief gebleven. Voor Annette schreven ze het verhaal, het scenario en alle muziek. Ook zijn ze te zien in bescheiden rollen.

Sparks: de gebroeders Ron en Russell Mael

De trailer

Deze week verscheen de trailer van Annette, en die spreekt voor zich.

De regisseur

Annette is de eerste Engelstalige film van Leos Carax, de eigenzinnige Franse regisseur van Mauvais sang, Les amants du Pont-Neuf en Holy Motors. Ook zijn nieuwste film, die voor het eerste werd vertoond op het filmfestival van Cannes, kan weer rekenen op goede kritieken.

Amazon Prime Video

De streamingdienst van Amazon staat stampvol sterke films en series, en kost toch maar 2,99 euro per maand. Voor dat geld kijk je in augustus ook naar de nieuwe film The Green Knight en de serie Nine Perfect Strangers met Nicole Kidman. Bovendien krijg je met Amazon Prime gratis verzending op heel veel spullen uit de webwinkel van Amazon.