Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles over de Netflix-sterrenkomedie Don't Look Up

Films | 16 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Vanaf 24 december staat de komedie Don't Look Up op Netflix. Een film die niet alleen barstensvol bekende sterren zit maar ook nog een boodschap heeft.

Het verhaal van Don't Look Up

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem? Het ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het schijnt niemand ook maar iets te interesseren.

De mensheid waarschuwen voor een ‘planetendoder’ zo groot als de Mount Everest is blijkbaar een erg ingewikkelde opgave. Met hulp van Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) beginnen Kate en Randall aan een mediatour. Die brengt hen van het kantoor van de onverschillige president Orlean (Meryl Streep) en haar onderdanige zoon en tevens stafchef Jason (Jonah Hill) naar het programma The Daily Rip, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie (Cate Blanchett) en Jack (Tyler Perry).

Met nog slechts zes maanden te gaan tot de komeet inslaat, hebben ze geen tijd te verliezen om de aandacht te krijgen van een publiek dat geobsedeerd is door social media. Iets wat schokkend komisch blijkt te zijn. Want wat is er in hemelsnaam nodig om de wereld gewoon omhoog te laten kijken?!

Wie doen er mee? De cast van Don't Look Up

De cast van Don't Look Up bestaat o.a. uit Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi, Michael Chiklis, Cate Blanchett en Meryl Streep.

De trailer van Don't Look Up

De maker: Adam McKay

Adam McKay schreef en regisseerde Don't Look Up. Hij maakte eerder The Big Short en Vice, over de Amerikaanse vice-president Dick Cheney. McKay is ook een van de producenten van de serie Succession

Komedie met boodschap

Don't Look Up is een komedie om te lachen, maar er zit meer in. Leonardo DiCaprio zegt het zo: "Adam heeft een ongelooflijke actuele boodschap in de film gestopt over onze maatschappij. Over hoe we communiceren, onze prioriteiten, en de klimaatcrisis. Het is een hele grappige en hele belangrijke film."

Release in de bioscoop

Don't Look Up draait vanaf 9 december in een aantal bioscopen

Wanneer te zien op Netflix?

Don't Look Up is vanaf 24 december te zien op Netflix