Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles over de nieuwe Millie Bobby Brown-film Damsel op Netflix

Films | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Millie Bobby Brown heeft een behoorlijke staat van dienst als het gaat om het kiezen van goede films en series, we gaan er dus blind van uit dat haar nieuwe Netflix-film Damsel ook weer een pareltje zal zijn. Hier lees je alles wat tot nu toe bekend is over de fanatasyfilm.

Stranger Things en Enola Holmes zorgden er rap voor dat Millie Bobby Brown een van de populairste actrices van dit moment werd. In haar nieuwste film neemt de nog maar 18-jarige Britse het op tegen een draak. 

Het verhaal

In het begin van Damsel is Millie Bobby de keurige, plichtsgetrouwe prinses Elodie die een luizenleventje tegemoet lijkt te gaan wanneer ze wordt uitgehuwelijkt wordt aan de knappe prins Henry. Elodie staat niet per se te springen om een huwelijk, maar haar vader heeft geld nodig en een bruidsschat zou hem uit de penarie helpen.

Dat luizenleventje blijkt al snel een illusie wanneer Elodie door haar kersverse schoonfamilie in een put wordt gegooid als offer aan een draak die maar één plan heeft, haar opeten. En dus zit er niets anders op voor Elodie dan zich uit deze penibele situatie te vechten en de draak te doden. Maar hoe?

Cast

Naast Millie Bobby Brown zien we ook ook Angela Bassett in Damsel. Zij speelt Lady Bayford, de stiefmoeder van prinses Elodie. Robin Wright en Ray Winstone doen ook mee. Regisseur is Juan Carlos Fresnadillo die eerder 28 Weeks Later en Intruders maakte. 

Release

Damsel staat op 13 oktober op Netflix. 

Andere films

Na Damsel heeft Millie Bobby nog zat andere projecten op stapel staan. Behalve het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things zijn dat de film The Girls I’ve Been waarin Millie een oplichter speelt en The Thing About Jellyfish over een meisje dat haar beste vriendin verliest bij een ongeluk om later te ontdekken dat het geen ongeluk was.