Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Allemaal nieuwe Scandinavische films op Netflix

Films | 3 maanden geleden | Irma Tomas

Netflix is in een Scandinavische bui. De streamingdienst voegde zonder aankondiging meer dan 30 nieuwe films online. En daar zitten een paar goeie titels bij.

Zweden, Denemarken en Noorwegen waren al best goed vertegenwoordigd op Netflix, maar daar kon nog een tandje bij met 34 nieuwe titels. Lang niet alle films zijn de moeite waard, maar er zitten een paar aardige titels bij. 

Anklaget (2005)

In deze Deense film wordt Henrik (Troels Lyby) opgepakt nadat zijn veertienjarige dochter Stine hem beschuldigt van incest. Stine loog in het verleden nog altijd, dus het is de vraag of Henrik schuldig is. Maar de beschuldiging is genoeg om veel schade aan te richten. De vrouw van Henrik wordt gespeeld door Sofie Gråbøl die we kennen van The killing

Kinamand (2005)

Nog meer Deens drama over een loodgieter die na 25 jaar verlaten wordt door zijn vrouw. De eigenaar van een Chinees restaurant haalt hem daarna over om met zijn zus in China te trouwen zodat ze een verblijfsvergunning krijgt. 

Mørke (2005)

Deense thriller waarin journalist Jakob onderzoekt waarom zijn gehandicapte zus zelfmoord pleegde op haar trouwdag. Wanneer Jacob haar ex-verloofde vindt, blijkt dat hij alweer op het punt staat met een andere gehandicapte vrouw te trouwen. 

Frygtelig lykkelig (2008)

Een agent uit Kopenhagen wordt na een fout verbannen naar het afgelegen stadje Skarrild. Daar ontdekt hij dat er van alles gaande is onder de oppervlakte en dat Skarrild lang niet zo normaal is als het lijkt. De titel betekent trouwens 'vreselijk gelukkig'.

Headhunters (2011)

Deze Noorse actiefilm bracht tot nu toe het meeste geld op bij de kassa en gaat over Roger Brown, een succesvolle headhunter. Maar omdat hij zijn extravagante leven maar moeilijk kan betalen, klust hij bij als kunstdief. Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister in Game of Thrones) doet ook mee. 

Himlen är oskyldigt bla (2010)

Zweeds drama waarin de jonge Martin een zomerbaantje krijgt in een hotel. Manager Gösta (Peter Dalle) neemt Martin onder zijn vleugels en laat het wat extra -illegale- klusjes doen.