Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alle films met Jean-Claude van Damme op Netflix

Films | 28 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Vanaf 1 december staat de klassieker Nowhere to Run met 'the Muscles from Brussels' op Netflix, maar de streamingdienst heeft nog meer pareltjes met Jean-Claude van Damme voor handen. Een overzicht. 

Kickboxer (1989)

Jean-Claude is nog een jonge god in de film Kickboxer waarin hij Kurt Sloan speelt, de broer en coach van Eric Sloan, wereldkampioen zwaargewicht. Eric wil alle kampioenen op aarde uitdagen en hij heeft zijn zinnen gezet op de onoverwinnelijke Thai Tong Po. Kurt ziet het niet zitten en smeekt Erik niet te vechten. Dat doet ie toch en hij breekt zijn rug. Kurt wil wraak, maar daarvoor moet ie eerst wel een kickbokser worden. Jean-Claude is in deze film nog geen beste acteur maar hij doet wel heel erg zijn best en de actie is prima in orde. Tussen de bedrijven door doet de spierbundel uit Brussel ook nog aan discodansen. 

Zet Kickboxer op je kijklijst 

Nowhere to Run (1993)

Sam (Jean-Claude Van Damme) ontsnapt uit een gevangenisbus en komt terecht op de boerderij van weduwe (Rosanna Arquette) en haar twee kinderen. Eerst wil ze vanzelfsprekend dat hij weggaat, maar al snel ziet ze toch wel wat in onze Belgische vriend. Bovendien kan Sam haar helpen om van de nietsontziende mensen af te komen die het hebben voorzien op haar land. Er is actie, er valt wat te lachten en er is een geweldige achtervolging met motoren. Wat wil je nog meer?

Zet Nowhere to Run op je kijklijst

The Shepherd: Border Patrol (2008)

Jean-Claude speelt Jack Robideaux, een Texaanse politieagent die het opneemt tegen ex-mariniers die drugs proberen te smokkelen van Mexico naar Amerika. De rotzakken gebruiken daarvoor een bus vol met priesters en nonnen en schieten ook nog een paar politiemannen dood wanneer ze vluchten. En dat laat Jack niet op zich zitten. Geen topfilm maar veel actie en Jean-Claude is nog steeds goed in vorm. 

Zet The Shepherd: Border Patrol op je kijklijst

Kickboxer: Vengeance (2016)

Deze film vertelt precies hetzelfde verhaal als Kickboxer alleen ditmaal gaat Eric dood als hij tegen de gemene Thai Tong Po (Dave Bautista) vecht. Kurt wil weer wraak en wie kan hij daar beter voor vragen dan zijn broers Mentor Durand, gespeeld door onze Jean-Claude? Niemand natuurlijk. Toch lijkt Kurt voor een onmogelijke taak te staan, totdat Durand ontdekt dat hij een zeer sterke innerlijke kracht bezit. Een helemaal niet tegenvallend vervolg op de klassieker uit de jaren tachtig. 

The Last Mercenary (2021)

Een voormalig geheim agent (Jean-Claude van Damme) moet halsoverkop terugkeren naar Frankrijk, waar zijn zoon valselijk wordt beschuldigd van drugssmokkel. Hij krijgt het aan de stok met schimmige types binnen het ambtenarenapparaat en de georganiseerde misdaad. Van Damme heeft er wel eens beter uitgezien en de film is een beetje slapstick-achtig, maar echte fans malen daar niet om. 

Zet The Last Mercenary op je kijklijst

Nowhere to Run

Actie | film | 1993

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Kickboxer

Actie | film | 1989

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie