Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: De vrouwen-actiefilm Lou op Netflix

Films | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Wraakfilms zijn allang al niet meer alleen weggelegd voor de Liam Neesons van deze wereld. Ook vrouwen staan hun mannetje. In Lou gaan zelfs twee vrouwen tegelijk op jacht naar een slechte kerel. 

Allison Janney speelt Lou, een chagrijnige kluizenaar die ergens diep in het bos woont en op het punt staat een einde aan haar leven te maken. We krijgen flarden te zien die duidelijk maken dat Lou banden heeft met Iran en met belangrijke zaken in de wereldgeschiedenis maar wat dat precies is, blijft lang onduidelijk.

Dochter ontvoerd

Net op het punt dat Lou een kogel door haar hoofd wil jagen, klopt buurvrouw Hannah (Jurnee Smollett) aan. Haar dochter Vee is ontvoerd door haar gewelddadige ex en ze heeft dringend hulp nodig. 

Zware storm

Lou blijkt de beroerdste niet, ze is bereid haar zelfmoord uit te stellen en de twee vrouwen gaan op zoek naar het kleine meisje. Hannah heeft al snel in de gaten dat Lou niet de gemiddelde vrouw is. Deze dame weet van wanten. En hoewel de twee elkaar niet erg mogen, worden ze gedwongen samen te werken. De zoekactie wordt intussen bemoeilijkt door een zware storm die de woonplek van Lou en Hannah teistert. 

Rare plottwist

De actie in Lou is prima en Allison Janney is een geloofwaardige actieheld, maar de film gaat de mist in door een twist waarop helemaal niemand zat te wachten. Als Lou een simpele wraakfilm was gebleven over twee vrouwen die mannen in elkaar slaan, was dat meer dan voldoende geweest. Maar Lou verliest zich in een raar en onnodig ingewikkeld plot waardoor alles vertroebeld raakt. En dat is jammer.

Sterren

2 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Skippen