Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 beste actiefilms nu op Netflix

Films | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Gierende banden, waanzinnige stunts, knallende vuurwapens of liever een stevige matpartij? Actiefilms komen in vele smaken, vaak met humor en soms bloedserieus. Dit zijn de tien beste actieknallers die we op Netflix voor jou hebben gevonden.

Extraction (2020)

Nadat de jonge zoon van een Indiase drugsbaron wordt ontvoerd, krijgt huurling Tyler Rake (Chris Hemsworth) de opdracht om de jongen te bevrijden. De opdrachtgevers zijn echter niet van plan hem voor deze gevaarlijke klus te betalen, en daar komt een hoop ellende van. Extraction is een vakkundig gemaakte actiefilm boordevol geweld. Het hoogtepunt is een twaalf minuten durend fragment dat in één shot werd gefilmd en waarin een auto-achtervolging, vuurgevechten, explosies, nog een auto-achtervolging en diverse knokpartijen werden gepropt. Alleen al die scène is reden genoeg om Extraction te kijken, maar natuurlijk is Chris Hemsworth ook een attractie.

Zet Extraction op mijn kijklijst  

John Wick (2014)

Deze wraakfilm levert een perfecte mix van vuurwapengeweld en martial arts, maar vertelt ook een sterk verhaal over een wereld waarin huurmoordenaars in het grootste geheim vuile klusjes opknappen. John Wick (Keanu Reeves) is al een poos uit die schimmige wereld gestapt als hij door stel Russische criminelen weer in actie moet komen. De schurken stelen zijn auto, doden zijn puppy en zetten een prijs op zijn hoofd. Voor Wick is dat het begin van een bloederige comeback. Keanu Reeves bleek de ideale acteur voor deze klus: John Wick kreeg twee vervolgen, die je ook kunt zien op Netflix, en twee nieuwe delen zijn in de maak.

Zet John Wick op mijn kijklijst  

Triple frontier (2019)

Deze gelikte combinatie van actie, avontuur, heist- en oorlogsfilm heeft niet alleen een sterk verhaal, maar ook een heel fijne cast. Een vijftal voormalige elitesoldaten (gespeeld door onder anderen Ben Affleck, Oscar Isaac en Pedro Pascal) komt bij elkaar voor een gewaagd plan. In de jungle van Zuid-Amerika willen ze een drugsbaron beroven van een enorme geldschat. Deze film zat bijna tien jaar in de planning – met rollen voor onder meer Tom Hanks, Johnny Depp, Will Smith en Tom Hardy – maar toen de studio het project liet vallen, ging Netflix ermee aan de haal. Het prima resultaat had in de bioscoop niet misstaan.

Zet Triple frontier op mijn kijklijst  

Mad Max: Fury road (2015)

George Miller, de maker van de drie oorspronkelijke Mad Max-films, liep al meer dan vijftien jaar rond met plannen voor dit vervolg. Na veel tegenslagen presenteerde de inmiddels zeventigjarige regisseur uiteindelijk een van de vetste actiefilms van de eeuw (tot nog toe). Recensenten waren lyrisch over Mad Max: Fury road, die tien Oscarnominaties kreeg en met zes beeldjes naar huis ging. In een adembenemend tempo toont de film hoe Max Rockatansky (Tom Hardy) in een verwoest toekomstlandschap verzeild raakt in de strijd tussen Imperator Furiosa (Charlize Theron) en een bizar leger met waanzinnige voertuigen. Een waar meesterwerk met briljante effecten, stunts en een soundtrack van Junkie XL.

Zet Mad Max: Fury road op mijn kijklijst  

6 Underground (2019)

150 miljoen dollar mocht deze actiefilm kosten, en dat kun je ook wel zien. Actiespecialist Michael Bay, maker van de Bad boys- en Transformers-films, begint de film met een krankzinnige auto-achtervolging die meteen de toon zet voor een reeks spectaculaire stunts op exotische locaties als Florence en Abu Dhabi. Het verhaal heeft minder om het lijf: een miljardair (Ryan Reynolds) besluit zijn eigen dood in scène te zetten zodat hij de handen vrij heeft voor wat hij echt belangrijk vindt: het uitschakelen van criminelen, terroristen en dictators. Daarvoor verzamelt hij een team van zes specialisten, met wie hij aan een gewaagde missie begint.

Zet 6 Underground op mijn kijklijst  

Mission: impossible – Rogue nation (2015)

Omdat alleen babyboomers nog warmlopen voor een nieuwe James Bond-film was het hoog tijd voor wat beters. Een filmreeks met nog meer actie en spionage, nog vettere stunts, mooie locaties en personages om van te houden. Na zes afleveringen heeft Mission: impossible zich wat dat betreft ruimschoots bewezen. Na een aarzelend begin werd de franchise beter en beter, maar deze vijfde vinden we de beste. In Rogue nation moeten Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn team het opnemen tegen 'the Syndicate', een duistere organisatie van voormalige geheim agenten. Hoogtepunten zijn de actiescènes in de opera, op de motor en aan de buitenkant van een vliegtuig.

Zet Mission: impossible – Rogue nation op mijn kijklijst  

The old guard (2020)

Vier krijgers met de bijzondere gave om supersnel te genezen lopen al eeuwen rond op aarde. Met Andy (Charlize Theron) als hun leider gebruiken ze hun krachten om goed werk te doen als huursoldaten. De Amerikaanse marinier Nile (Kiki Layne) ontdekt dat ze over dezelfde speciale gave beschikt en komt in contact met het viertal, terwijl een ex-CIA-agent de jacht op hen heeft geopend. The old guard is gebaseerd op de relatief onbekende strips van Greg Rucka, en introduceert een heel stel nieuwe superhelden die niet teleurstellen. The old guard heeft nog veel meer in petto: de film eindigt met een cliffhanger die wordt uitgewerkt in een vervolg.

Zet The old guard op mijn kijklijst  

Edge of tomorrow (2014)

Een dosis sciencefiction, wat humor, een beetje Groundhog day en vooral heel veel spectaculaire actie: Edge of tomorrow is een voortreffelijke cocktail met Tom Cruise is de hoofdrol. Als de laffe majoor Cage wordt hij in de oorlog tegen de buitenaardse Mimics het heetst van de strijd ingestuurd. Op het slagveld legt Cage al snel het loodje, maar vreemd genoeg wordt hij daarna weer levend en wel wakker op een eerder punt in de tijd. Waarna hij opnieuw in de strijd wordt geworpen, maar net iets wijzer dan de vorige keer. Edge of tomorrow is een visueel spektakel, waarin ook Emily Blunt de kans krijgt om te schitteren.

Zet Edge of tomorrow op mijn kijklijst  

Kung fu hustle (2004)

Hoe gestoord wil je je actiefilm hebben? Deze volstrekt doorgedraaide martial arts-film is al wat ouder, maar de kans is groot dat je hem destijds gemist hebt. In de jaren veertig siddert Shanghai voor de misdaadbende van Brother Sum. Deze krijgt het aan de stok met de bewoners van Pigsty Alley, de weerbarstige sloppenwijk waar de onverschrokken Landlady (steevast met een peuk in haar mondhoek) de scepter zwaait. Het draait uit op een bizarre en dolkomische confrontatie die alle wetten van de logica tart en het martial arts-genre overstijgt. Tip: kies voor het originele Kantonese geluidsspoor, niet voor de beroerde Engelse nasynchronisatie.

Zet Kung fu hustle op mijn kijklijst  

Fast & Furious 7 (2015)

In een lijst met actiefilms mag Fast & furious natuurlijk niet ontbreken. Alle delen uit de reeks kun je zien op Netflix, maar welke is de beste? Daarover lopen de meningen sterk uiteen – vooral Tokyo drift is een twistpunt – maar wij houden het op Fast & furious 7. Deckard Shaw (Jason Statham) wil de dood van zijn broer wreken en richt zijn vizier op Hobbs (Dwayne Johnson) en Dom Toretto (Vin Diesel). In dit deel nemen de makers het verhaal niet zo serieus en gaan de stunts over the top op een manier waar James Bond jaloers op kan zijn. Een waardig afscheid van Paul Walker, die in 2013 overleed.

Zet Fast & furious 7 op mijn kijklijst  

 
Heb je zin in meer actie? Bekijk deze lijst dan eens!