Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

A Tourist's Guide to Love op Netflix is hartstikke romantisch (en nog echt gebeurd ook)

Films | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Een romcom gebaseerd op ware feiten, dat zie je niet vaak. Maar A Tourist's Guide to Love is er toch echt eentje. De film gaat over reisleidster Amanda die wordt gedumpt door haar vriend maar toch weer de liefde vindt. 

Amanda (gespeeld door Rachel Leigh Cook) is al vijf jaar gelukkig met John (Ben Feldman), dus wanneer hij een speciaal avondje voor hun plant, ziet ze hem in gedachten al een trouwring om haar vinger schuiven. Maar Ben heeft hele andere plannen. Hij deelt Amanda mee dat hij naar een heel andere staat verhuist. 

Vietnam

Dat is een enorme klap maar gelukkig krijgt Amanda afleiding in de vorm van een opdracht in Vietnam. Ze moet ter plekke vaststellen hoe het is gesteld met de toeristenbranche. Maar Amanda ontdekt meer in Zuid-Oost Azië. Het is de liefde! En wel in de vorm van haar Vietnamese gids Sinh (Scott Ly). 

Nieuw leven

Scriptschrijver Eirene Tran Donohue zoog het verhaal van A Tourist's Guide to Love niet uit haar duim, haar overkwam hetzelfde als Amanda. Ze kreeg -de avond voordat ze naar Vietnam vertrok- de bons van haar vriend en dat zou het begin van een heel nieuw leven worden. Hoe dat afliep is te zien aan de nieuwe achternaam van Eirene. 

A Tourist's Guide to Love staat vanaf 21 april op Netflix.