Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix-baas: geen vervolg voor actiefilm 6 Underground

Films | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

Weet je nog dat Netflix plannen had om de actiefilm 6 Underground met Ryan Reynolds uit te breiden tot een trilogie? Vergeet dat dan maar weer snel, want er is besloten dat de film geen vervolg krijgt.

Twee jaar terug trok Netflix alle registers open voor 6 Underground. De film werd gemaakt door actiespecialist Michael Bay (van de Transformers-films), zat stampvol autoachtervolgingen en krankzinnige stunts, en had een internationale cast met Ryan Reynolds als grote ster. Met 6 Underground leek Netflix een eigen concurrent voor de Fast & Furious-reeks in handen te hebben.

Teleurstelling

Dat was 2019, maar in 2021 lijkt het enthousiasme bij Netflix wat bekoeld. In een interview met Variety zegt Scott Stuber, de filmbaas van Netflix, dat er geen toekomst is voor 6 Underground bij de streamingdienst. De film kostte zo'n 150 miljoen dollar en werd in de eerste maand door meer dan tachtig miljoen abonnees bekeken, maar was desondanks een teleurstelling. Niet zozeer financieel, zegt Stuber, maar vooral creatief. "Het was een aardige hit, maar uiteindelijk voelde het niet als het schot in de roos dat nodig is voor een vervolg. Het ontbrak aan liefde voor de personages en hun wereld." 

Genoeg werk voor Ryan

Een flinke tegenvaller dus, maar gelukkig betekent het niet het einde van de samenwerking tussen Reynolds en de streamingdienst. De acteur is later dit jaar te zien in de actiefilm Red Notice, naast Gal Gadot en Dwayne Johnson, en in het sf-drama The Adam Project met Mark Ruffalo en Zoe Saldana.

Andere vervolgen

Andere prestigieuze Netflix-films hebben inmiddels wel het groene licht gekregen voor een vervolg. Zo komt er een tweede deel van The Old Guard met Charlize Theron en Extraction met Chris Hemsworth. Ook op Zack Snyder's Army of the Dead wordt voortgebouwd met films en series.