Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 6 beste films over Amerikaanse presidenten (en 1 documentaire over een bijna president)

Films | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Elvis/Nixon
©
Foto: Elvis/Nixon

Behalve Donald Trump kende Amerika nog veel meer gedenkwaardige presidenten. Dit zijn de vijf beste en leukste films over Amerikaanse presidenten (en een documentaire die je niet mag missen).

5. The Butler (2013) Pathé Thuis

Butler Cecile Gains (Forest Whitaker) werkte decennia lang in het Witte Huis. Van president Dwight Eisenhower tot Barack Obama. En daarmee maakte hij ook nogal wat veranderingen mee in de samenleving. Cecile is in de film trouwens getrouwd met Oprah Winfrey. En daarmee hebben we nog niet eens de hoogtepunten uit de cast gehad: Eisenhower wordt gespeeld door Robin Williams en John Cusack speelt Richard Nixon, Alan Rickman is Ronald Reagan en Jane Fonda speelt Nancy.

Zet The butler op je kijklijst


4. Barry (2016) Netflix

De jonge jaren van Barack Obama terwijl hij een student is in New York. Obama (die destijds Barry werd genoemd) probeert zijn weg in het leven te vinden. Hij wordt verliefd op klasgenoot Anya Taylor-Joy en worstelt met zichzelf omdat zich niet helemaal op zijn gemak voelt bij blanke mensen, maar ook niet bij zwarte mensen.  

Zet Barry op je kijklijst

 

3. Elvis & Nixon (2016) Cinemember & iTunes

Dit verhaal is te gek voor woorden, maar wel degelijk echt gebeurd. In december 1970 stond Elvis onaangekondigd bij president Nixon op de stoep. De koning van de rock 'n' roll wilde undercover voor de FBI werken omdat hij zich o.a. zorgen maakte over het vele drugsgebruik onder artiesten. Michael Shannon speelt Elvis en lijkt voor geen meter. Kevin Spacey doet het een stuk beter als Nixon. 

Zet Elvis & Nixon op je kijklijst


2. LBJ (2017) Videoland

Woody Harrelson speelt Lyndon Baines Johnson, de man die president werd nadat John F. Kennedy werd doodgeschoten. Johnson was lang niet zo charismatisch als zijn voorganger dus dat was een onmogelijke taak. Toch werd Johnson een hele goede president. 

Zet LBJ op je kijklijst

 

1. Lincoln (2012) KNP/Pathé Thuis

Een hele mooie film van Steven Spielberg over het leven van Abraham Lincoln, de 16de president van de Verenigde Staten. Lincoln schafte de slavernij af en maakte de democratie sterker. En natuurlijk is hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis een fantastische Lincoln. 

Zet Lincoln op je kijklijst


En dit is die documentaire:

Bobby Kennedy for president (2018) Netflix

Robert Kennedy zal altijd de beste president blijven die de Verenigde Staten nooit heeft gehad. De broer van John F. Kennedy was hard op weg naar het hoogste ambt toen hij in 1968 werd neergeschoten. In deze fantastische documentaire is te zien dat Bobby een man was met visie, met grootse en mooie plannen voor zijn land. Iemand die de geschiedenis had kunnen veranderen. Maar het mocht niet zo zijn. 

Lincoln

biografie | film | 2012

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie