Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit zijn de 5 allerspannendste thrillers die je nu op Netflix kunt kijken

Films | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Wil je vanavond nagelbijtend op het puntje van je stoel zitten? Dat gaat sowieso lukken met de volgende 5 kneiterspannende thrillers. Beter vind je ze niet op Netflix.

5. Split (2016)

Casey (Anya Taylor-Joy uit The Queen's Gambit) en haar twee vriendinnen (Haley Lu Richardson en Jessica Sula) worden gekidnapt door de onvoorspelbare Kevin (de altijd goede James McAvoy). Dat is natuurlijk al geen pretje, maar dan blijkt ook nog eens dat Kevin lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Er leven maar liefst 24 persoonlijkheden in hem. Split levert je gegarandeerd koude rillingen op. 

Zet Split op je kijklijst

4. The Town (2010)

Ben Affleck staat niet bekend als de beste acteur ter wereld maar in The Town brengt hij het er best aardig vanaf. Bovendien regisseerde onze Ben de film ook nog eens. En hij is geweldig spannend. Ben speelt Doug MacRay uit Charlestown, een wijk van Boston. Doug en zijn vrienden James, Albert en Desmond plegen een gemaskerde bankoverval waarbij ze een bankmedewerker gijzelen. Deze Claire maakt nogal indruk op Doug en hij zoekt haar later weer op. Claire vindt hem ook leuk, maar weet niet dat hij degene is die haar gijzelde. Intussen zit de FBI Doug en zijn vrienden op de hielen. 

Zet The Town op je kijklijst

3. Contratiempo/The Invisible Guest (2016)

Hele goeie psychologische thriller uit Spanje waarin de succesvolle zakenman Adrián Doria op een dag wakker wordt naast zijn dode minnares. Hij is de belangrijkste verdachte in de zaak, maar Adrián weet van niks. Hij huurt de ervaren advocate Virginia in om de boel te onderzoeken.

Zet Contratiempo op je kijklijst

2. Se7en (1995)

Een oudje, maar daarom niet minder spannend, zeker als je de afloop nog niet weet. Brad Pitt en Morgan Freeman spelen twee rechercheurs die een seriemoordenaar moeten zien te pakken die zijn slachtoffers uitkiest op basis van de zeven hoofdzonden. En net als ze hem denken te hebben, gebeurt er iets vreselijks.

Zet Se7en op je kijklijst

1. Inception (2010)

Deze film van Christopher Nolan (die er nog een schepje bovenop deed met Tenet) is best ingewikkeld maar ook heel erg goed. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een bijzondere dief. Hij gaat de dromen van mensen binnen om zo informatie te stelen maar wanneer hij van een Japanse zakenman de opdracht krijgt om zo'n inception uit te voeren en een gedachte te planten, gaat het net iets anders dan hij had gedacht. 

Zet Inception op je kijklijst