Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Veel verborgen pareltjes op Netflix die je moet zien

Films | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Alles al gezien op Netflix? We dachten het niet. Dit zijn pareltjes van films op de streamingdienst die geheel onterecht vreselijk onderschat of vergeten zijn en die je vast nog niet gezien hebt. We updaten deze lijst regelmatig dus blijf kijken.

Beirut (2018)

Jon Hamm speelt Mason Skiles, een voormalig die in 1982 terug moet naar het inmiddels door oorlog verscheurde Libanon omdat zijn collega is ontvoerd door terroristen die de vrouw van Skiles vermoordden in de jaren zeventig. Hij krijgt hulp van CIA-undercoveragent Sandy Droder (Rosamund Pike). Spannend spionageverhaal met een hele goeie Jon Hamm. 

The Dig (2020)

Carey Mulligan speelt een rijke weduwe in het Engeland van net voor de Tweede Wereldoorlog. Ze huurt een archeoloog (Ralph Fiennes) in om kostbaarheden uit haar achtertuin op te graven. Prachtige, kleine en trage film die ook nog is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Perfect om even bij te ontspannen. 

Cargo (2017)

Martin Freeman speelt de hoofdrol als vader die zijn jonge dochter probeert te beschermen tegen een zombie-epidemie die zich over Australië uitbreidt. Andy is zelf ook gebeten en heeft nog 48 uur voordat hij in een levende dode verandert. Voor die tijd moet hij iemand zien te vinden die voor zijn dochter wil zorgen. Zombies hebben we natuurlijk al veel vaker gezien, maar dat leverde zelden zo'n goede en spannende film op als Cargo.  

The Mitchell's vs The Machines

Hele grappige animatiefilm over een familie die ten strijde trekt tegen robots en machines die zich tegen de mensheid keren. Want wat moet de wereld als er geen wifi meer is? 

The Two Popes (2019)

Een film over twee pauzen die elkaar opvolgen, klinkt niet direct als een fijne tijdsbesteding maar The Two Popes is een grappige, aandoenlijke film geworden. Paus Benedict (Anthony Hopkins) en zijn toekomstige opvolger Paus Francis (Jonathan Pryce) kijken heel verschillend tegen de toekomst van de Katholieke Kerk aan, maar worden toch maatjes. Daarnaast luisteren ze naar ABBA, kijken ze samen sport en eten ze pizza. 

 

Wheelman (2017)

Actiefilm die zich bijna in zijn geheel afspeelt achter het stuurwiel. Frank Grillo speelt de hoofdrol als vluchtchauffeur die ontdekt dat hij erin wordt geluisd. Wheelman is zeer vermakelijk en duurt lekker kort. Je bent onder de 90 minuten klaar en dat is tegenwoordig een unicum. 

First They Killed My Father (2017)

Angelina Jolie regisseerde deze indrukwekkende film over het Cambodjaanse meisje Loung dat van de Rode Khmer gedwongen met haar familie van de stad naar collectieve boerderijen op het platteland moet verhuizen om daar zeven dagen per week te werken. En dat kost heel veel mensen het leven. 

 

 

Blue Jay (2016)

Jim (Mark Duplass) en Amanda (Sarah Paulson) hadden ooit een relatie op de middelbare school. Twintig jaar later keert Jim terug naar zijn geboortedorp en komt hij Amanda tegen in de supermarkt. Ze besluiten weer eens een kop koffie te drinken en halen leuke en minder leuke herinneringen op. De film is mooi maar wel in het zwart-wit, dus als je daar geen zin in hebt, kun je deze beter overslaan. 

 

The Ballad of Buster Scruggs (2018)

Misschien komt het doordat het westerngenre niet meer zo populair is, maar deze film van de gebroeders Coen (Fargo) heeft nooit de aandacht gekregen die hij verdient. En dat ondanks de drie Oscarnominaties die hij kreeg. The Ballad of Buster Scruggs is een verzameling van zes korte westernverhaaltjes, die heel verschillend van toon zijn. Het verhaal van de zingende cowboy Buster Scruggs is komisch, maar er komen ook spannende, tragische en zelfs spookachtige vertellingen voorbij. Allemaal virtuoos geregisseerd en met mooie rollen voor onder anderen Tim Blake Nelson, James Franco, Liam Neeson, Tom Waits en Zoe Kazan. 

Shimmer Lake (2017)

Slimme misdaadfilm waarin het verhaal van een bankoverval achterstevoren wordt verteld. Sheriff Zeke onderzoekt een bankoverval die vreselijk misging en waarbij een van zijn eigen broers betrokken is. Hij krijgt hulp van een assistent sheriff en twee FBI-agenten die er weinig zin in hebben. Je moet wel een beetje opletten bij deze film, maar dan heb je ook wat. 

Outside In (2018)

Chris, een 38-jarige man keert terug naar zijn geboorteplaats Granite Falls, Washington nadat hij 20 jaar onschuldig in de gevangenis zat. Zijn grote doel is om een relatie te krijgen met zijn vroegere lerares Carol, die ervoor zorgde dat hij werd vrijgelaten. Carol worstelt intussen met haar huwelijk en met het feit dat Chris steeds hechter wordt met haar tienerdochter. Er wordt geweldig geacteerd in deze prachtig mooie film.  

The Siege of Jadotville (2016)

Waargebeurde oorlogsfilm over heldendaden in een onbekende oorlog. Een Ierse compagnie wordt in 1961 door de VN naar Congo gestuurd voor een vredesmissie. Maar de slechts 150 man sterke soldaten worden ineens aangevallen door een groep vijandige huurlingen. De mannen worden belaagd door 3000 soldaten maar weten toch stand te houden. Dat is indrukwekkend en hetzelfde geldt voor de film. Weer thuis werden ze beschouwd als lafaards en verraders en dat werd pas in 2015 rechtgezet. Een van de hoofdrollen is voor Jamie Dornan die we natuurlijk kennen uit de 50 Shades of Grey-reeks. 

The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017)

Een sterrencast speelt de sterren van de hemel in deze komedie over een New Yorkse familie die bijeenkomt rond het ziektebed van vader Harold Meyerowitz (Dustin Hoffman), een kunstenaar die nooit het succes kreeg waarop hij volgens zichzelf recht had. En zijn kinderen zijn ook al niet zo blij met hem. Jean (Elizabeth Marvel) en Danny (Adam Sandler) kregen niet genoeg aandacht terwijl jongste zoon Matthew (Ben Stiller) juist verwend werd. 

 

Cam (2018)

Cam is een horrorfilm over webcam meisje Alice (Madeline Brewer uit The Handmaid's Tale). Alice, die zichzelf Lola noemt, wordt online steeds populairder omdat ze nogal bijzondere shows weggeeft voor de camera. En dat levert veel fooi op. Maar wanneer Alice op een dag haar webcam aanzet, ziet ze dat iemand anders Lola speelt. Iemand heeft haar identiteit gestolen. De politie heeft geen zin om een webcam-meisje te helpen en dus gaat ze zelf op zoek naar de dader. Deze horrorfilm zit bijzonder slim in elkaar en Madeline Brewer speelt een fantastische hoofdrol. 

Calibre (2018)

Superspannende thriller over jeugdvrienden Marcus en Vaughn. Om de banden aan te trekken besluiten ze naar de Schotse Hooglanden te gaan om samen te jagen. Ze hebben eerst een goede avond in de kroeg en gaan daarna op pad. Maar wanneer Marcus (die totaal geen ervaring heeft) een hert neerschiet, gaat het gruwelijk mis. Hij heeft namelijk helemaal geen hert neergeschoten. Marcus en Vaughn proberen wanhopig te verbergen wat er is gebeurd maar raken alleen maar meer in de problemen. Calibre blijft spannend tot het bittere eind.

Mr. Roosevelt (2017)

Zin in een komedie? Dan is Mr. Roosevelt een hele leuke. Emily woont in Los Angels en probeert het daar te maken als comedian. Wanneer haar ex Eric belt om te zeggen dat haar kat (Mr. Roosevelt) ziek is, gaat ze snel terug naar Austin in Texas snel naar Austin, Texas. Daar ontdekt ze dat haar kat inmiddels dood is en haar ex samenwoont met zijn nieuwe vriendin Celeste, iemand aan wie zij meteen een hekel heeft.  waar ze ontdekt dat haar kat is overleden, en dat Eric inmiddels een relatie heeft met Celeste, een iets te perfecte droomvrouw. Noël Wells is grappig, ze speelt de hoofdrol en regisseerde de film. 

The Bad Batch (2016)

Dit is een film die niet voor iedereen is, maar bijzonder is ie zeker. Hij gaat over een vrouw (Suki Waterhouse) in een post-apocalyptisch woestijnlandschap in Texas. Aldaar ontmoet ze een groep kannibalen, maar ook een stel bewoners die heel vredig samenleven, ondanks alle horror om hen heen. Er zijn bijrollen van Jason Momoa, Keanu Reeves en een bijna onherkenbare Jim Carrey. The Bad Batch groeide in de afgelopen jaren uit tot een cultfilm. 

Little Evil (2017)

Adam Scott  speelt de net met zijn droomvrouw getrouwde Gary die begint te vermoeden dat zijn rare stiefzoon Lucas een demon is. Lucas heeft een enge geitenhandpop en praat met een rare stem. En dan was er ook nog een priester die in tongen sprak tijdens het huwelijk. Wat te doen? Moet hij Lucas vermoorden? Redden? Of een leuke relatie opbouwen? Deze horrorkomedie is grappig en lief en een beetje eng. 

War on Everyone (2016)

Zijn Alexander Skarsgård en Michael Peña het meest bizarre politieduo aller tijden? In de misdaadcomedy War on Everyone maken ze er als de corrupte agenten Terry en Bob een sport van om elke crimineel die hun pad kruist af te persen. Het tweetal waant zich onaantastbaar, maar dan krijgen ze te maken met iemand die nog gevaarlijker is dan zijzelf. Ondanks de grote namen in de cast bleef deze comedy onopgemerkt, misschien omdat de humor een beetje apart is. Sommige kijkers krijgen buikpijn van het lachen, anderen halen hun schouders er bij op.
 
 

The Fundamentals of Caring (2016)

Paul Rudd en Craig Roberts spelen respectievelijk een hulpverlener en een tiener met een spierziekte die samen de Verenigde Staten ontdekken in deze roadmovie. Onderweg pikken ze liftster Selena Gomez op en komen ze extravagante types, mooie uitzichten en wat obstakels tegen. Intussen krijgen ze een steeds betere band. The Fundamentals of Caring is geen verrassende of vernieuwende film maar de hoofdrolspelers zijn een genot om naar te kijken. 

I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017)

Zwarte komedie waarin Elijah Wood een nerderige loner speelt die samen met buurvrouw Ruth op zoek gaat naar de onverlaten die bij haar inbraken. De politie is te beroerd om te helpen en dus lossen ze het zelf wel op. Dat is in ieder geval de bedoeling. Een wraakfilm die afwisselend hilarisch en een tikje triest is. En er zit ook nog maatschappijkritiek in. Wat wil je nog meer?

Beasts of No Nation (2015)

Dit is het serieuze werk. Agu, is een Afrikaans kind dat als kindsoldaat wordt gerekruteerd om mee te vechten in de burgeroorlog. Idris Elba is de leider van de militie waar Agu terechtkomt. En Idris is een behoorlijk overtuigende engerd die zijn soldaten opdracht geeft de meest vreselijke dingen te doen. De film werd weinig bekeken in de bioscopen, waarschijnlijk omdat het onderwerp niet erg aansprekend en gezellig is. Maar deze film verdient een groot kijkerspubliek. 

High Flying Bird (2019)

De regisseur van High Flying Bird is Steven Soderbergh en dan kan het al bijna niet meer mis gaan. Soderbergh is verantwoordelijk voor topfilms als Traffic en Ocean's Eleven en waagt zich in dit geval aan een sportfilm (zonder veel sport) die hij schoot met zijn iPhone. Manager Ray en de basketballers die hij vertegenwoordigt, zitten in geldproblemen wanneer de spelersvakbond en tv-zenders het niet eens worden over een nieuw contract. Je ziet voornamelijk mensen die met elkaar praten in kamertjes, maar het is zo goed gedaan dat je aan je tv-scherm gekluisterd zit.