Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Veel verborgen pareltjes op Netflix die je moet zien

Films | 7 maanden geleden | Irma Tomas

Alles al gezien op Netflix? We dachten het niet. Dit zijn pareltjes van films op de streamingdienst die geheel onterecht vreselijk onderschat of vergeten zijn en die je vast nog niet gezien hebt. We updaten deze lijst regelmatig dus blijf kijken.

Phantom Thread (2017)

Dit meesterwerk van Paul Thomas Anderson (Boogie Nights) greep net naast de Oscars voor beste film, regie en hoofdrol, en bleef misschien daarom een beetje onopgemerkt. Ook het onderwerp klinkt misschien wat stoffig, en niet iets waar je direct naar op zoek gaat op Netflix. Toch is dit drama over de vermaarde modeontwerper Reynolds Woodcock vanaf de eerste minuut fascinerend, verpletterend goed gemaakt en oogstrelend mooi in beeld gebracht. In zijn laatste rol speelt Daniel Day-Lewis de sterren van de hemel en het verhaal van de regisseur wordt almaar beklemmender en onheilspellender, om af te sluiten met een briljant einde. Zo worden ze niet vaak meer gemaakt.

Zet Phantom Thread op je kijklijst

Mother! (2017)

Een koppel lijkt samen een perfect leven te hebben in hun droomhuis, zeker nu er een kind op komst is. Als onverwacht bezoek hun rust verstoort, is dat het begin van een kettingreactie van gebeurtenissen die steeds heftiger vormen aanneemt. Jennifer Lawrence schittert is dit psychologische drama van Darren Aronofsky, dat net als zijn Requiem for a Dream en Black Swan langzaam opbouwt tot een crescendo van narigheid. Een absoluut meesterwerk, maar absoluut niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Zet Mother! op je kijklijst

Atterados (Terrified) (2017)

Dit is er eentje voor de horrorliefhebber die niet bang is voor ondertitels. Er gebeuren rare dingen in de buitenwijk van Buenos Aires, waar Atterados (Terrified) zich afspeelt. Clara hoort vreemde geluiden uit de afvoer en komt niet veel later op gruwelijke wijze om het leven. Haar buurman Walter lijkt last te hebben van klopgeesten. Als paranormaal onderzoeker en voormalig lijkschouwer Jano de gebeurtenissen onderzoekt, blijkt het allemaal nog veel vreemder dan verwacht. Deze Argentijnse film is met weinig geld gemaakt, maar pakt uit met scènes die steeds enger worden. Een huiveringwekkende aanrader.

Zet Atterados (Terrrified) op je kijklijst

The Ballad of Buster Scruggs (2018)

Misschien komt het doordat het westerngenre niet meer zo populair is, maar deze film van de gebroeders Coen (Fargo) heeft nooit de aandacht gekregen die hij verdient. En dat ondanks de drie Oscarnominaties die hij kreeg. The Ballad of Buster Scruggs is een verzameling van zes korte westernverhaaltjes, die heel verschillend van toon zijn. Het verhaal van de zingende cowboy Buster Scruggs is komisch, maar er komen ook spannende, tragische en zelfs spookachtige vertellingen voorbij. Allemaal virtuoos geregisseerd en met mooie rollen voor onder anderen Tim Blake Nelson, James Franco, Liam Neeson, Tom Waits en Zoe Kazan. 

Zet The Ballad of Buster Scruggs op je kijklijst

The Outpost (2020)

Het verhaal van de slag om Kamdesh in 2009, een van de grootste in de oorlog in Afghanistan waarin 300 Taliban-strijders een Amerikaans kampement aanvielen met 53 soldaten die ten dode opgeschreven leken. Scott Eastwood (de zoon van), en Orlando Bloom zijn twee van de hoofdrolspelers in deze spannende film die weer eens laat zien hoe gruwelijk oorlog is. 

Zet The Outpost op je kijklijst

Blue Jay (2016)

Jim (Mark Duplass) en Amanda (Sarah Paulson) hadden ooit een relatie op de middelbare school. Twintig jaar later keert Jim terug naar zijn geboortedorp en komt hij Amanda tegen in de supermarkt. Ze besluite weer eens een kop koffie te drinken en hale mooie en minder mooie herinneringen op. De film is mooi maar wel in het zwart-wit, dus als je daar geen zin in hebt, kun je deze beter overslaan. 

Zet Blue Jay op je kijklijst

Shimmer Lake (2017)

Slimme misdaadfilm waarin het verhaal van een bankoverval achterstevoren wordt verteld. Sheriff Zeke onderzoekt een bankoverval die vreselijk misging en waarbij een van zijn eigen broers betrokken is. Hij krijgt hulp van een assistent sheriff en twee FBI-agenten die er weinig zin in hebben. Je moet wel een beetje opletten bij deze film, maar dan heb je ook wat. 

Zet Shimmer Lake op je kijklijst

Creep (2014)

Aaron is een amateur-filmer die in gaat op een advertentie waarin ene Josef iemand nodig heeft om een video te maken voor zijn nog ongeboren zoon. Maar wanneer Aaron in het afgelegen bergplaatsje arriveert waar Josef woont, loopt het al snel een beetje uit de hand. Josef gedraagt zich alsof de twee elkaar al jaren kennen en vanaf dat moment wordt het steeds raarder. En enger.

Zet Creep op je kijklijst

Outside In (2018)

Chris, een 38-jarige man keert terug naar zijn geboorteplaats Granite Falls, Washington nadat hij 20 jaar onschuldig in de gevangenis zat. Zijn grote doel is om een relatie te krijgen met zijn vroegere lerares Carol, die ervoor zorgde dat hij werd vrijgelaten. Carol worstelt intussen met haar huwelijk en met het feit dat Chris steeds hechter wordt met haar tienerdochter. Er wordt geweldig geacteerd in deze prachtig mooie film.  

Zet Outside In op je kijklijst

The Siege of Jadotville (2016)

Waargebeurde oorlogsfilm over heldendaden in een onbekende oorlog. Een Ierse compagnie wordt in 1961 door de VN naar Congo gestuurd voor een vredesmissie. Maar de slechts 150 man sterke soldaten worden ineens aangevallen door een groep vijandige huurlingen. De mannen worden belaagd door 3000 soldaten maar weten toch stand te houden. Dat is indrukwekkend en hetzelfde geldt voor de film. Weer thuis werden ze beschouwd als lafaards en verraders en dat werd pas in 2015 rechtgezet. Een van de hoofdrollen is voor Jamie Dornan die we natuurlijk kennen uit de 50 Shades of Grey-reeks. 

Zet The Siege of Jadotville op je kijklijst

The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017)

Een sterrencast speelt de sterren van de hemel in deze komedie over een New Yorkse familie die bijeenkomt rond het ziektebed van vader Harold Meyerowitz (Dustin Hoffman), een kunstenaar die nooit het succes kreeg waarop hij volgens zichzelf recht had. En zijn kinderen zijn ook al niet zo blij met hem. Jean (Elizabeth Marvel) en Danny (Adam Sandler) kregen niet genoeg aandacht terwijl jongste zoon Matthew (Ben Stiller) juist verwend werd. 

Zet The Meyerowitz Stories (New and Selected) op je kijklijst

Handsome Devil (2016)

Een lieve feel good-film over een kakkerige Ierse kostschool over de gevoelige Ned die wordt gepest door stoere rugby-jongens. Ned moet verplicht een kamer delen met Conor, een nieuwe jongen die van zijn oude school is gestuurd omdat hij gevochten heeft Conor blijkt nogal een rugby-talent en tegen alle verwachtingen in worden hij en Ned ook nog vrienden. Daardoor is hij af van de pesters, maar loopt hij weer tegen andere moeilijkheden aan. 

Zet Handsome Devil op je kijklijst

Cam (2018)

Cam is een horrorfilm over webcam meisje Alice (Madeline Brewer uit The Handmaid's Tale). Alice, die zichzelf Lola noemt, wordt online steeds populairder omdat ze nogal bijzondere shows weggeeft voor de camera. En dat levert veel fooi op. Maar wanneer Alice op een dag haar webcam aanzet, ziet ze dat iemand anders Lola speelt. Iemand heeft haar identiteit gestolen. De politie heeft geen zin om een webcam-meisje te helpen en dus gaat ze zelf op zoek naar de dader. Deze horrorfilm zit bijzonder slim in elkaar en Madeline Brewer speelt een fantastische hoofdrol. 

Zet Cam op je kijklijst

Calibre (2018)

Superspannende thriller over jeugdvrienden Marcus en Vaughn. Om de banden aan te trekken besluiten ze naar de Schotse Hooglanden te gaan om samen te jagen. Ze hebben eerst een goede avond in de kroeg en gaan daarna op pad. Maar wanneer Marcus (die totaal geen ervaring heeft) een hert neerschiet, gaat het gruwelijk mis. Hij heeft namelijk helemaal geen hert neergeschoten. Marcus en Vaughn proberen wanhopig te verbergen wat er is gebeurd maar raken alleen maar meer in de problemen. Calibre blijft spannend tot het bittere eind.

Zet Calibre op je kijklijst

Mr. Roosevelt (2017)

Zin in een komedie? Dan is Mr. Roosevelt een hele leuke. Emily woont in Los Angels en probeert het daar te maken als comedian. Wanneer haar ex Eric belt om te zeggen dat haar kat (Mr. Roosevelt) ziek is, gaat ze snel terug naar Austin in Texas snel naar Austin, Texas. Daar ontdekt ze dat haar kat inmiddels dood is en haar ex samenwoont met zijn nieuwe vriendin Celeste, iemand aan wie zij meteen een hekel heeft.  waar ze ontdekt dat haar kat is overleden, en dat Eric inmiddels een relatie heeft met Celeste, een iets te perfecte droomvrouw. Noël Wells is grappig, ze speelt de hoofdrol en regisseerde de film. 

Zet Mr. Roosevelt op mijn kijklijst

The Bad Batch (2016)

Dit is een film die niet voor iedereen is, maar bijzonder is ie zeker. Hij gaat over een vrouw (Suki Waterhouse) in een post-apocalyptisch woestijnlandschap in Texas. Aldaar ontmoet ze een groep kannibalen, maar ook een stel bewoners die heel vredig samenleven, ondanks alle horror om hen heen. Er zijn bijrollen van Jason Momoa, Keanu Reeves en een bijna onherkenbare Jim Carrey. The Bad Batch groeide in de afgelopen jaren uit tot een cultfilm. 

Zet The Bad Batch op mijn kijklijst

Little Evil (2017)

Adam Scott  speelt de net met zijn droomvrouw getrouwde Gary die begint te vermoeden dat zijn rare stiefzoon Lucas een demon is. Lucas heeft een enge geitenhandpop en praat met een rare stem. En dan was er ook nog een priester die in tongen sprak tijdens het huwelijk. Wat te doen? Moet hij Lucas vermoorden? Redden? Of een leuke relatie opbouwen? Deze horrorkomedie is grappig en lief en een beetje eng. 

Zet Little Evil op mijn kijklijst

Lion (2016)

Onbegrijpelijk dat deze film nooit meer aandacht heeft gekregen, want hij is prachtig. En waar gebeurd bovendien. De 5-jarige Indiase Saroo gaat met zijn broer mee naar diens werk op een station. Hij valt in slaap op een bankje en wanneer hij wakker wordt is hij helemaal alleen. Saroo besluit in een stilstaande trein te wachten en valt wederom in slaap. Wanneer hij deze keer wakker wordt zit hij in een sneltrein die naar een staton rijdt dat 1600 kilometer van zijn huis ligt. Saroo eindigt op straat, wordt geadopteerd door een Australisch gezin en gaat als volwassene op zoek naar zijn biologische familie.  

Zet Lion op mijn kijklijst

Insidious (2010)

Zin in horror? Dan krijg je horror. Regisseur James Wan maakte ooit het eerste deel van Saw en raakte toen wat in de vergetelheid. Maar gezien deze -vrij onbekende- horrorfilm is dat geheel onterecht. Insidious dateert uit 2011 en gaat over een stel dat in een nieuw huis gaat wonen. Maar daar gebeuren nogal rare dingen. Voorwerpen die uit zichzelf een nieuw plekje zoeken en meer van dat soort dingen. Het wordt echt ernstig wanneer hun zoon in een soort coma raakt en niet meer wakker wordt. Insidious zit vol met fijne schrikmomenten en wordt alsmaar enger.  

Zet Insidious op mijn kijklijst

 

Someone Great (2019)

Muziekjournaliste Jenny (Gina Rodriguez) heeft haar droomjob te pakken bij een fantastisch tijdschrift, maar daarvoor moet ze wel naar San Fransisco verhuizen. Haar vriend heeft geen zin in een lange afstandsrelatie en maakt het uit. Om haar verdriet te verdrinken gaat Jenny nog een keer uit in New York met haar beste vrienden Erin en Blair. Niet een heel origineel verhaal maar gewoon een hartstikke leuke film waar je je sowieso beter van gaat voelen. 

Zet Someone Great op mijn kijklijst

The Fundamentals of Caring (2016)

Paul Rudd en Craig Roberts spelen respectievelijk een hulpverlener en een tiener met een spierziekte die samen de Verenigde Staten ontdekken in deze roadmovie. Onderweg pikken ze liftster Selena Gomez op en komen ze extravagante types, mooie uitzichten en wat obstakels tegen. Intussen krijgen ze een steeds betere band. The Fundamentals of Caring is geen verrassende of vernieuwende film maar de hoofdrolspelers zijn een genot om naar te kijken. 

Zet The Fundamentals of Caring op mijn kijklijst

The Edge of Seventeen (2016)

Ongelooflijk sympathieke en leuke coming of age-film die geruisloos kwam en ging. En hoe onterecht is dat! De 17-jarige Nadine heeft het moeilijk met het leven en vooral zichzelf. En dan krijgt haar beste vriendin ook nog eens iets met haar oudere broer die toch al alles mee heeft. Nadine vindt troost bij haar leraar (Woody Harrelson) die raad weet met alle puber-ellende. 

Zet The Edge of Seventeen op mijn kijklijst 

I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017)

Zwarte komedie waarin Elijah Wood een nerderige loner speelt die samen met buurvrouw Ruth op zoek gaat naar de onverlaten die bij haar inbraken. De politie is te beroerd om te helpen en dus lossen ze het zelf wel op. Dat is in ieder geval de bedoeling. Een wraakfilm die afwisselend hilarisch en een tikje triest is. En er zit ook nog maatschappijkritiek in. Wat wil je nog meer?

Zet I Don't Feel at Home in This World Anymore op mijn kijklijst

Beasts of No Nation (2015)

Dit is het serieuze werk. Agu, is een Afrikaans kind dat als kindsoldaat wordt gerekruteerd om mee te vechten in de burgeroorlog. Idris Elba is de leider van de militie waar Agu terechtkomt. En Idris is een behoorlijk overtuigende engerd die zijn soldaten opdracht geeft de meest vreselijke dingen te doen. De film werd weinig bekeken in de bioscopen, waarschijnlijk omdat het onderwerp niet erg aansprekend en gezellig is. Maar deze film verdient een groot kijkerspubliek. 

Zet Beasts of No Nation op mijn kijklijst

High Flying Bird (2019)

De regisseur van High Flying Bird is Steven Soderbergh en dan kan het al bijna niet meer mis gaan. Soderbergh is verantwoordelijk voor topfilms als Traffic en Ocean's Eleven en waagt zich in dit geval aan een sportfilm (zonder veel sport) die hij schoot met zijn iPhone. Manager Ray en de basketballers die hij vertegenwoordigt, zitten in geldproblemen wanneer de spelersvakbond en tv-zenders het niet eens worden over een nieuw contract. Je ziet voornamelijk mensen die met elkaar praten in kamertjes, maar het is zo goed gedaan dat je aan je tv-scherm gekluisterd zit.

Zet High Flying Bird op mijn kijklijst