Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Stem nu op jouw favorieten!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 meest magische films op Netflix

Films | 1 maand geleden | Irma Tomas

Toverstokken, elfen, reuzen en sprookjesfiguren, het is magie wat de klok slaat in deze lijst. Haal het kind in je naar boven en geniet!

1. Nanny McPhee (2005)

Nanny McPhee (Emma Thompson) is 18de gouvernante van de zeven kinderen van Cedric Brown (Colin Firth), die er na de dood van zijn vrouw helemaal alleen voor staat. De kinderen doen hun best om ook Nanny MCPhee zo snel mogelijk uit huis te jagen, maar dat loopt net iets anders, dankzij de magie van deze nanny. Cedric heeft trouwens meer problemen dan alleen zijn vervelende kroost. Hij moet ook nog binnen 30 dagen trouwen om uit de financiële problemen te komen. Maar met wie? Nanny McPhee zit vol met humor en met magie. 

Zet Nanny McPhee op je kijklijst

2. Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Charlie Bucket en zijn familie zijn heel erg arm, maar wel gelukkig. En daar komt nog een gelukje bij wanneer Charlie een gouden wikkel aantreft om zijn chocoladereep uit de fabriek van Willy Wonka. Als prijs krijgt hij met vier andere kinderen een rondleiding in de fabriek. De fabriek ziet er fantastisch uit, het snoep ziet er fantastisch uit. Alleen Johnny Depp is een beetje eng als Willy Wonka. En er verdwijnen de hele tijd kinderen. 

Zet Charlie and the Chocolate Factory op je kijklijst

3. Peter Pan (2003)

De drie kinderen van de Darling familie krijgen bezoek van Peter Pan, een jongen die nooit opgegroeid is. Hij vliegt op een dag hun slaapkamer binnen en neemt ze mee naar het prachtige Never Never Land waar een oorlog gaande is met de slechte Captain Hook. Zus Wendy en haar broers voegen zich bij  Peter en de Lost Boys om te vechten tegen Hook en zijn piraten. De film was nooit een groot succes omdat het tegelijk uitkwam met blockbusters als Lord of the Rings en Harry Potter, maar deze versie van Peter Pan is zeker de moeite waard. 

Zet Peter Pan op je kijklijst

4. Matilda (1996)

Matilda is een genie dat de hele lokale bibliotheek al heeft gelezen, voorwerpen kan laten zweven en meesterwerkjes in de keuken maakt. Alleen haar nietsnutten van ouders (Danny DeVito en Rhea Pearlman) zien niets in haar en sturen Matilda naar Crunchem Hall,een vreselijke school geleid door de sadistische Miss Trunchbull. Toch komen de krachten van Matilda daar pas echt tot hun recht. De film ziet er fantastisch uit, precies zoals je hoopt bij een verhaal van Roald Dahl. 

Zet Matilda op je kijklijst

5. Jumanji: The Next Level (2019)

Het vervolg op de geslaagde avonturenfilm Jumanji: Welcome tot he Jungle uit 2018 (maar die staat helaas niet op Netflix). Spencer, Bethany, Fridge en Martha zijn inmiddels van de middelbare school af maar er staat gelukkig een reünie op het programma. Wanneer Spencer daar niet komt opdagen, blijkt dat hij terug in het spel Jumanji is beland. Dit vervolg is gelukkig ook heel goed gelukt, vooral dankzij hoofdrolspelers Kevin Hart, Jack Black en Dwayne Johnson. 

Zet Jumanji: The Nest Level op je kijklijst

6. The BFG (2016)

Steven Spielberg die een verhaal van Roald Dahl verfilmd. Dat moet wel goed zijn toch? Ja hoor. In de film wordt het eenzame meisje Sophie op een nacht meegenomen door de GVR, de Grote Vriendelijke Reus. Hij neemt haar mee naar een land waar alleen maar reuzen wonen. Helaas zijn ze niet allemaal zo vriendelijk als dat ene exemplaar. 

Zet The BFG op je kijklijst

7. Fantastic Beasts and Where To Find Them (2016)

Een spin-off van Harry Potter over de rondreizende zoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne) die naar het New York van de jaren twintig reist. Daar gaat het al snel mis wanneer zijn meegereisde magische dieren ontsnappen en Newt zich moet verantwoorden tegenover het Magische Congres van de Verenigde Staten. Een nieuwe magische wereld vol nieuwe magische wezens, wat willen we nog meer?

Zet Fantastic Beasts and Where to Find Them op je kijklijst

8. Snow White and the Huntsman (2012)

Kristen Stewart is Sneeuwwitje, Charlize Theron is de slechte koningin die de arme Sneeuwwitje gevangen houdt. Wanneer ze ontsnapt stuurt de koningin een jager om haar terug te halen. Die jager wordt gespeeld door Chris Hemsworth die zo onder de indruk is van Sneeuwwitje dat hij zich bij haar aansluit. En dan is er ook nog Prins William die verliefd is op het meisje met de ravenzwarte haren. 

Zet Snow White and the Huntsman op je kijklijst

9. The Yin Yang Master (2021)

De wereld staat in deze aardige Chinese fantasyfilm op de rand van een vernietigende oorlog. Dat is de schuld van een stel monsters dat op jacht is naar de zogenaamde Scalling Stone. Het leven van Yin Yang meester Qingming is in gevaar en hij reist naar verschillende werelden om zich voor te bereiden op het gevecht. Al reizende leert hij een belangrijke les. The Yin Mang Master is trouwens niet hetzelfde als The Yin-Yang Master: Dream Of Eternity die ook op Netflix staat. Die laatste is niet al te best. 

10. Magic Mike (2012)

Mike hoeft alleen maar zijn shirt uit te trekken en alles wordt magisch. 

Zet Magic Mike op je kijklijst

Magic Mike

Komedie | film | 2012

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Avontuur | film | 2016

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie