Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 leukste romantische komedies op Netflix

Films | 7 maanden geleden | Irma Tomas

Netflix staat vol met heerlijke romantische komedies om bij weg te zwijmelen op donkere dagen. Wij zochten de leukste voor je uit.

10. Forgetting Sarah Marshall (2008)

Peter Bretter (Jason Segel) wordt gedumpt door zijn vriendin Sarah. Om haar te vergeten, gaat hij op vakantie naar Hawaï, waar hij zijn ex tegenkomt met een populaire Britse zanger. Jonah Hill en Paul Rudd doen ook mee. 

Zet Forgetting Sarah Marshall op je kijklijst

 


9. To all the boys I've loved before (2018)

Middelbare scholier Lara Jean (Lana Condor) heeft liefdesbrieven geschreven naar iedere jongen op wie ze ooit verliefd was. Die brieven gaan per ongeluk op de post en dan moet Lara Jean aan al die oude liefdes gaan uitleggen hoe het in elkaar steekt. Een tiener romcom, maar wel een hele leuke. 

Zet To all the boys I've loved before op je kijklijst


8. The incredible Jessica James (2017)

Jessica James verdient haar geld als schrijver. Ze is egoïstisch en naïef, maar ook gepassioneerd en ze wordt verliefd op Chris O’Dowd. En die is eigenlijk altijd leuk.

Zet The incredible Jessica James op je kijklijst


7. Always be my maybe (2019)

Comedienne Ali Wong schreef de film en speelt de hoofdrol als Sasha, een vrouw die haar jeugdvriend Marcus na lange tijd weer ziet wanneer ze terugkeert naar San Fransisco. Natuurlijk zijn ze voor elkaar gemaakt, maar dat hebben ze zelf nog niet helemaal door, zeker niet wanneer Ali iets krijgt met Keanu Reeves! 

Zet Always be my maybe op je kijklijst


6. Alex Strangelove (2018)

Alex Truelove (Daniel Doheny) is een verlegen tiener die nog niet helemaal uit zijn sexualiteit is. Vandaar dat hij nog geen sex heeft gehad met zijn vriendin. Alex vraagt verschillende mensen in zijn omgeving om raad en het meeste daarvan is nogal slecht. Toch eindigt de film zoals een romantische komedie moet eindigen. 

Zet Alex Strangelove op je kijklijst


5. Ali's Wedding 2016

Australische romcom over Ali, de charmante, naïeve oudste zoon van een moslim geestelijke die wordt uitgehuwelijkt. Maar hij is verliefd op de Australische Dianne. Doet hij wat zijn ouders willen of volgt hij zijn hart? De eerste moslim-romcom. 

Zet Ali's wedding op je kijklijst


4. Scott Pilgrim vs. the world (2010)

Scott Pilgrim (Michael Cera) is bassist in een rockband en hij valt als een blok voor Ramona Flowers (Winstead). Maar hij kan alleen maar haar daten wanneer hij haar zeven slechte exen verslaag. De gevechten staan voor de bagage die iedereen met zich meedraagt. Hele grappige film die intussen een culthit is geworden. 

Zet Scott Pilgrim vs. the world op je kijklijst

 

3. Sleepless in Seattle (1993)

Klassieker met Tom Hanks en Meg Ryan die zich afspeelt voor het Tinder-tijdperk. Sam vertelt in een radioprogramma hoe erg hij zijn overleden vrouw mist. Annie hoort dat en voelt meteen een band met Sam. Ze besluit hem een brief te schrijven en haar te ontmoeten bovenop het Empire State building op Valentijnsdag. 

Zet Sleepless in Seattle op je kijklijst


2. About time (2013)

Geschreven en geregisseerd door de meester van de romantische comedy, Richard Curtis (Love, actually). Tim (Domhnall Gleeson) hoort op zijn 21ste van zijn vader dat hij kan tijdreizen. Dat komt handig uit, zo kan hij terug naar de avond dat hij een leuk Amerikaans meisje ontmoette (Rachel McAdams). About time begint als een fijne comedy maar blijkt een prachtig vader-zoon verhaal. Dat wordt gegarandeerd huilen.

Zet About time op je kijklijst


1. Notting Hill (1999)

De ultieme romcom-klassieker met Hugh Grant en Julia Roberts. Wat moeten we hier nog over zeggen? Notting Hill is hartverwarmend, grappig en lief. Alles wat je maar wilt van een romantische komedie. Met natuurlijk de onvergetelijke 'I’m just a girl'-scène. 

Zet Notting Hill op je kijklijst