Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 leukste Nederlandse romantische komedies op Netflix

Films | 8 maanden geleden | Irma Tomas

Ze zijn leuk en luchtig en al je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon! We hebben het natuurlijk over romantische komedies. Het geluk wil dat er hartstikke veel leuke Nederlandse romkoms zijn. Dit zijn de 10 beste die je vandaag nog op Netflix kunt kijken.

10. Hartenstrijd

Jennifer Hoffman speelt motoragente Tina die nadat ze net gedumpt is door haar vervelende vriend besluit om een tijdje geen vaste relatie te hebben. Ze wil een jaar lang alleen maar seks met oppervlakkige mannen. En daar lijkt Sven (Tibor Lukács) -de slet van de Amsterdamse Pijp- de perfecte kandidaat voor. Sven heeft juist net een weddenschap afgesloten om vijf dates met dezelfde vrouw te hebben zonder seks. En ja, we weten natuurlijk precies hoe dit gaat aflopen, maar daarom zijn romantische komedies ook romantische komedies. 

Zet Hartenstrijd op je kijklijst

9. Onze jongens 

'Pretentieloos amusement' noemden recensenten deze film van de koning van de romcoms, John Nijenhuis. En dat is het ook. Dit is de Nederlandse versie van Magic Mike met Jim Bakkum (inclusief zeer gespierd torso) in de hoofdrol en heel veel blote mannenlijven. Maar soms is dat genoeg. Hierna volgde nog Onze jongens in Miami en ook die kun je op Netflix vinden.

Zet Onze jongens op je kijklijst

8. Zwaar verliefd 

Alweer Jim Bakkum met ditmaal Barbara Sloesen tegenover zich. Barbara speelt dierenarts Isa, die nogal onzeker is over haar lichaam. Maar gelukkig is daar Ruben, die geen probleem heeft met een paar kilo's meer. En uiteindelijk leert Isa natuurlijk dat het helemaal niet om die kilo's gaat. Eindelijk eens een romkom die zich niet afspeelt in Amsterdam, maar in Den Bosch. 

Zet Zwaar verliefd op je kijklijst

7. Hartenstraat 

Een romkom tjokvol bekende hoofden die zich helemaal afspeelt in de Hartenstraat, een van de bekende 9 straatjes in Amsterdam. Bracha van Doesburgh en Marwan Kenzari (die het nu helemaal aan het maken is in Hollywood) spelen de hoofdrollen als de snobistische Katje en de vriendelijke Daan. In de bijrollen zien we Tygo Gernandt, Georgina Verbaan, Benja Bruijning, Egbert Jan Weeber en Susan Visser. Gewoon leuk. 

Zet Hartenstraat op je kijklijst

6. Verliefd op Ibiza 

De ster van de film is vooral het eiland Ibiza, maar Jan Kooijman speelt de hoofdrol als de populaire voetballer Kevin. Hij woont samen met zijn golddiggende vriendinnetje Elza (Kim Feenstra) en beseft dat er misschien wel leukere vrouwen bestaan. In deze romkom is niet alleen ruimte is voor jong grut maar ook voor de wat rijpere vrouwen zoals Simone Kleinsma en Willeke van Ammelrooy. En Simone wordt zelfs verliefd op Jim Bakkum (daar is ie weer). Armin van Buuren maakte de soundtrack.

Zet Verliefd op Ibiza op je kijklijst

5. Wat is dan liefde

Elise Schaap speelt Cato, een echtscheidingsadvocaat die het liefst wil dat beide partijen tevreden achterblijven. Zo denken ze er niet over op het nieuwe commerciële advocatenkantoor waar ze aan het werk gaat. En dan is er ook nog collega Gijs (Maarten Heijmans), een rokkenjager die zich keihard opstelt in de zaken die hij behandelt. De acteurs zijn leuk en sommige grappen ook. 

Zet Wat is dan liefde op je kijklijst

4. Brasserie Valentijn

We volgen flink wat personages die allemaal de liefde proberen te vinden. De hele film speelt zich af op een avond en bijna op dezelfde plek, Brasserie Valentijn. Eigenaar van de brasserie in kwestie is Georgina Verbaan als Valentijn die nogal teleurgesteld is geraakt in de liefde en zich nu maar op haar werk heeft gestort. Lies Visschedijk, Roeland Fernhout en Egbert Jan Weeber doen ook mee. En Brasserie Valentijn heeft nu eens geen voorspelbaar einde. 

Zet Brasserie Valentijn op je kijklijst

3. Huisvrouwen bestaan niet goed

Jelka van Houten, Loes Luca en Eva van de Wijdeven spelen de hoofdrollen in deze romcom waarin Loes (Loes Luca) een losbandige moeder speelt, Marjolein (Jelka) een chaoot met drie kinderen die ineens huisvrouw wordt en Gijsje (Eva) een succesvolle carrièrevrouw die graag een kind wil. Samen proberen ze wat te maken van het leven. 

Zet Huisvrouwen bestaan niet op je kijklijst

2. Soof

Een van de grootste romantische komedie-hits van de laatste 10 jaar. Met Lies Visschedijk als de Nederlandse Bridget Jones. Zij is een vondst als de onhandige kokkin Soof die vastzit in de sleur van haar huwelijk met Kasper (Fedja van Huêt). En dan komt de charmante Amerikaan Jim (Dan Karaty) wel op een heel goed moment voorbij. Voorspelbaar maar heel grappig. 

Zet Soof op je kijklijst

1. Weg van jou 

De Rotterdamse Evi (Katja Herbers) denkt dat ze in Rio de Janeiro gaat wonen voor haar werk, maar in plaats daarvan wordt ze op het laatste moment in Zeeuws-Vlaanderen gestationeerd om daar de bouw van de grootste sluis van Europa te overzien. Dat is een domper. En dan krijgt ze ook nog te maken met een stel actievoerders onder leiding van Stijn (Maarten Heijmans). Weg van jou is hartstikke leuk en Zeeuws-Vlaanderen is prachtig! 

Zet Weg van jou op je kijklijst

Weg van jou

Romantische komedie | film | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Soof

Romantische komedie | film | 2013

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie