Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 leukste kinder- en familiefilms op Netflix

Films | 9 maanden geleden | Irma Tomas

Weet je niet wat je met het hele gezien moet kijken? Wij zochten de leukste klassiekers en animatiefilms uit voor alle leeftijden. En ze staan allemaal gewoon op Netflix.

10. Cloudy with a chance of meatballs 1 en 2

Heerlijke animatiefilm over Flint, die dolgraag wetenschapper wil worden. Hij woont in het piepkleine plaatse Swallow Falls dat helemaal op z'n kop komt te staan wanneer een van de uitvindingen van Flint water in eten verandert. En zo regent het ineens lekkers! In het tweede deel verandert het eten in dieren. 

Kijk hier waar je Cloudy with a chance of meatballs kunt zien

9. How to train your dragon 2

Film die zich vijf jaar afspeelt na het eerste deel. Hoofdpersoon Hiccup ontmoet eindelijk zijn moeder en hij moet het opnemen tegen een slechterik die de wereld wil overnemen. Ook dit is weer een tranentrekker van jewelste.

Kijk hier waar je How to train you dragon 2 kunt zien

8. Zathura: A Space Adventure

Tiener Lisa en haar twee broertjes vinden een bordspelletje waardoor ze met huis en al de ruimte in worden gelanceerd. En aldaar beleven ze nogal wat avonturen. Gelukkig is er een astronaut in de buurt om te helpen. Zathura is Jumanji in de ruimte maar dan leuker. 

Kijk hier waar je Zathura: A space adventure kunt zien

7. The Little Prince

Een moderne vertelling van het beroemde boek van Antoine de Saint-Exupéry over vriendschap, avontuur en fantasie, maar dan in verschillende animatiestijlen. Het boek wordt niet woord voor woord gevolgd, maar het is absoluut een ode. En veel beroemde acteurs leenden hun stemmen voor de film. O.a. Jeff Bridges, Rachel McAdams, Paul Rudd, Marion Cotillard, James Franco, Benicio Del Toro en Ricky Gervais doen mee.

6. Annie

Tomorrow, tomorrow, I love you tomorrow! Het kleine roodharige weesmeisje Annie liet ieders hart smelten in deze grote filmhit uit de jaren 80. Annie woont in een weeshuis bij de gemene miss Hannigan maar wordt gelukkig geadopteerd door de steenrijke Daddy Warbucks. 

Kijk hier waar je Annie kunt zien

5. Hugo

De enige familiefilm van de hand van Martin Scorsese gaat over een weesjongen die in een treinstation in Parijs woont. Hij wordt vrienden met een meisje en de twee gaan samen op avontuur. Zo ontmoeten ze de legendarische filmmaker Georges Méliès. Een sprookje voor de hele familie. 

Kijk hier waar je Hugo kunt zien

4. Spirited Away

Het 10-jarige meisje Chihiro wil haar overleden ouders bevrijden uit de geestenwereld. Om te overleven moet ze in een badhuis werken dat wordt bestierd door een heks. Door velen beschouwd als een van de beste animatiefilms aller tijden. 

Kijk hier waar je Spirited Away kunt zien

3. Matilda

Roald Dahl maakte prachtige kinderboeken en deze verfilming is net zo leuk. Matilda Wormwood is hartstikke getalenteerd maar ze zit opgescheept met een nare vader en moeder en dan hebben we het nog niet eens over de afschuwelijke schooldirectrice Agatha Trunchbull. Maar wanneer Matilda ontdekt dat ze speciale krachten heeft, kan ze eindelijk terugvechten.  against her unkind parents.

Kijk hier waar je Matilda kunt zien

2. Charlie and the Chocolate Factory

Weer een Roald Dahl-verhaal met ditmaal in de hoofdrol de arme Charlie Bucket en zijn opa Joe die een prijs winnen en een rondleiding krijgen in de magische snoepfabriek van de excentrische Willy Wonka (Johnny Depp). En daar gaat het er niet bepaald zachtzinnig aan toe. Deze versie werd gemaakt door Tim Burton en is dus wat donkerder dan het originele verhaal, maar de film blijft een genot om te zien. 

Kijk hier waar je Charlie and the chocolate factory kunt zien

1. E.T. The Extra Terrestrial

Ieder kind moet E.T. een keer zien, anders is de opvoeding mislukt. De film van Steven Spielberg is zo'n ontroerend meesterwerkje dat je wel een hart van steen moet hebben wil ie je niet raken. E.T. phone home! 

Kijk hier waar je E.T. kunt zien

Matilda

Komedie | film | 1996

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Zathura: A Space Adventure

Avontuur | film | 2005

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie