Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit zijn de 10 kerstfilms die je gezien moet hebben

Films | 11 dagen geleden | Irma Tomas

Welke kerstfilms moet je nu echt gezien hebben in je leven? Wij maakten een lijstje met absolute klassiekers zodat jij nu al precies weet wat je want for Christmas.

10. The Christmas Chronicles (2018) Netflix

Bij het gezin Pierce wordt het een ongezellige kerst. Vader is overleden en moeder aan het werk. En dus vermaken de kinderen zichzelf maar. Dat wordt nog spannend wanneer de kerstman in eigen persoon opduikt en kinderen Teddy en Kate als verstekelingen meegaan op zijn slee. Ze crashen in Chicago waarop de kinderen en de kerstman alles op alles moeten zetten om kerst door te laten gaan. Leuke, warme kerstfilm met een grappige rol van Kurt Russell als de kerstman. 

Zet The Christmas Chronicles op je kijklijst

9. The Santa Claus (1994) Disney+

Scott Calvin (Tim Allen) vermoordt per ongeluk de kerstman en moet zijn plek innemen. Hij heeft niet veel keus, want nadat hij het pak van de kerstman heeft aangepast, verandert Scott langzaam in de jolige man van de Noordpool. En dat levert vanzelfsprekend hilarische situaties op. 

Zet The Santa Claus op je kijklijst

8. A Christmas Story (1983) Te huur en te koop via Apple TV en Amazon

Deze film is in Nederland niet zo heel bekend, maar hij wordt in de VS beschouwd als een klassieker die je elk jaar opnieuw moet zien. Het verhaal speelt zich af in de jaren veertig en draait om de negenjarige Ralphie (Peter Billingsley) die koste wat kost een speelgoedgeweer voor kerst wil. Gaat ie die krijgen? A Christmas Story draait vooral om nostalgie en heeft genoeg humor om het voor iedereen leuk te houden. 

7. Bad Santa (2003) te huur en te koop via Apple TV

Zwarte komedie waarin Billy Bob Thornton als een ranzige kerstman met een alcoholprobleem warenhuizen berooft op kerstavond. Hij krijgt hulp van sidekick Marcus. Deze is iets minder geschikt voor de tere kinderzieltjes maar des te leuker voor volwassenen. 

Zet Bad Santa op je kijklijst

6. The Muppet Christmas Carol (1992) Disney+ 

A Christmas Carol van Charles Dickens werd al honderden keren verfilm maar nooit zoals met The Muppets.  Kermit speelt de arme Bob Cratchit, Miss Piggy is zijn vrouw Mrs. Cratchit, en Michael Caine is de gierige Ebeneezer Scrooge.

5. Gremlins (1984) Voor 0,99 cent te huur via Amazon

Geen kerstfilm volgens de strikte definitie, maar Gremlins geeft wel het gevoel van een kerstfilm. Zeker omdat ie zich afspeelt tijdens de kerstvakantie in een pittoresk stadje. En Gizmo is bijzonder knuffelbaar. Als je 'm maar niet voert na middernacht. Zelfs zoveel jaar na dato is deze kinderfilm (die ook leuk is voor volwassenen) nog steeds de moeite waard. 

Zet Gremlins op je kijklijst

4. Die Hard (1988) Disney+

Al jaren is er een discussie gaande of Die Hard nu wel of niet een kerstfilm in. Wij zetten hem hoe dan ook in het rijtje met kerstfilms die je gezien moet hebben. De actiefilm speelt zich niet voor niets af op een kerstborrel die totaal de mist in gaat door terrorist Hans Gruber die zo te zien helemaal geen kerstplannen heeft. Gelukkig is daar Bruce Willis om orde op zaken te stellen.  

Zet Die Hard op je kijklijst

3. White Christmas (1954) Prime Video

White Christmas is zo zoet dat het glazuur spontaan van je tanden springt, maar dat mag als het kerst is. Bing Crosby en Danny Kaye zijn twee maatjes uit de oorlog die samen als muzikaal duo vormen. Kerst vieren ze in een herberg waar hun oude generaal de scepter zwaait.  White Christmas zit tjokvol met kerstliedjes waaronder natuurlijk de titelsong. 

Zet White Christmas op je kijklijst

2. Love Actually (2003) Netflix & Prime Video

We zeggen Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley en Rowan Atkinson. Deze klassieker moet iedereen in z'n leven minstens een keer of 10 gezien hebben. Na Love Actually schuift zelfs de grootste kersthater vol goede moed aan bij het kerstdiner met de familie. 

Zet Love Actually op je kijklijst

1. Home Alone (1990) Disney & Apple TV+

Ieder jaar kijken weer hele volksstammen op televisie naar de achtjarige Kevin McCallister (Macaulay Culkin) die alweer alleen thuis wordt achtergelaten terwijl de rest van het gezin op vakantie is. En dan krijgt Kevin ook nog een paar niet al te snuggere inbrekers op z'n dak waar ie mee moet afrekenen. Hoe knap is het wanneer een film een kersttraditie wordt? Heel leuk! 

Zet Home Alone op je kijklijst

Bad Santa

Komedie | film | 2003

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Home Alone

Komedie | film | 1990

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie