Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 beste Netflix-films voor tijdens de avondklok

Films | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Bijna iedereen zit de komende weken iedere avond vanaf 21.00 uur braaf thuis. Daarom zochten wij 10 films uit die perfect zijn voor tijdens de avondklok. Je moet tenslotte toch wat met al die tijd.

10. Spirited Away (2001)

Spirited away wordt door velen beschouwd als de beste animatiefilm aller tijden. En dus is dit de perfecte tijd om je toch eens te wagen aan deze film over het jonge meisje Chihiro die een baantje neemt in een mysterieus badhuis dat wordt bevolkt door geesten. Chihiro moet proberen haar ouders te redden maar krijgt te maken met heks Yu-baaba. 

Zet Spirited away op je kijklijst

9. Catch me if you can (2002)

Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, een vrolijke charmante oplichter en veel vliegtuigen die naar verre oorden vliegen. Wordt het nog meer feel good dan dat? Nee, natuurlijk. 

Zet Catch me if you can op je kijklijst

8. Abducted in Plain Sight (2018)

Deze documentaire maakte twee jaar geleden nogal wat los omdat, nou ja, omdat alles wat er in gebeurt ongelooflijk is. Abducted in plain sight zorgt er zeker en vast voor je een keer wat wat naar je televisie schreeuwt. De Amerikaanse tiener Jan Broberg wordt ontvoerd door haar veel oudere buurman Robert Berchtold. En Berchtold is zo'n gladde prater en de ouders van Jan zijn zo goedgelovig dat hij het nog een keer doet. 
 

7. The old guard (2020)

Vind je deze hele corona-periode eindeloos duren? Charlize Theron en haar metgezellen zijn onsterfelijk en dan duurt alles nog veeeeeel langer. Af en toe raken Charlize en haar vrienden daar wat chagrijnig over maar over het algemeen zijn ze drukker met slechteriken een kopje kleiner maken. En dat is heerlijk om te zien. 

Zet The old guard op je kijklijst

6. The social network (2010)

Facebook heeft tegenwoordig een bijna ongelimiteerde macht, maar ooit begon de social media-site als een lief onschuldig idee van nerdy Mark Zuckerberg en wat vrienden. En zelfs toen ging er al heel veel mis. 

Zet The social network op je kijklijst

5. Anna Karenina (2012)

Er is geen betere tijd om de dikke pil van Tolstoj nu eindelijk eens te lezen, maar als je daar geen zin in hebt, dan is er altijd nog de film met Keira Knightley in de titelrol, Jude Law speelt graaf Karenin, en Aaron Taylor-Johnson is Vronsky. Gedoemde geliefdes in een strenge Russische winter, mooie jurken en veel bling bling. wat wil je nog meer?
 
 

4. Inside man (2006)

Hersenloos vermaak is wat we nodig hebben. En dat is precies wat deze heistfilm met Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster biedt. Een slimme bankovervaller (die niet uit is op geld) komt tegenover een slimme politie-agent te staan. Jodie Foster is er om te bemiddelen tussen de twee. 
 
 

3. S.W.A.T. (2003)

Lekkere actie in een film vol sterren als Samuel L. Jackson, Colin Farrell, LL Cool J, Michelle Rodriguez en Jeremy Renner. Een S.W.A.T-team moet een gevaarlijke en ook rijke drugscrimineel naar de gevangenis begeleiden maar dat wordt er niet makkelijker op als de crimineel in kwestie geld uitlooft aan degene die hem weet te bevrijden. 
 
 

2. The Irishman (2019)

Iedereen heeft tijd over tegenwoordig, dus er is geen enkel excuus om de ellenlange (3 uur en 30 minuten) film The Irishman niet te kijken. We hebben het hier tenslotte wel over (het misschien wel laatste) gangster-epos van regisseur Martin Scorsese met Robert DeNiro en Al Pacino in de hoofdrol. Bovendien is het ook nog eens een hele goede film. 
 
 

1. Basic Instinct (1993)

Basic instinct is spannend, intelligent, gewelddadig, vermakelijk en een beetje ranzig. Precies zoals een film van Paul Verhoeven hoort te zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de legendarische benen-actie van Sharon Stone.
 
 
 

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

S.W.A.T.

actie | film | 2003

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie