Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 beste films op Star van Disney+

Films | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Disney+ is alleen voor de kids, toch? Niet echt, want sinds de dienst is uitgebreid mat Star vind je er ook volwassen kijkvoer. Drama, comedy, thriller, actie en horror, van onvervalste klassiekers tot recente Oscarwinnaars. Deze tien moet je beslist hebben gezien.

Lees ook:

De tien beste series van Star op Disney+

De tien beste moderne Disney-klassiekers op Disney+

Nomadland

Beste film, beste regie, beste vrouwelijke hoofdrol. Met drie belangrijke Oscars was Nomadland de grote winnaar bij de laatste Oscaruitreikingen, en je kunt hem gewoon zien op Disney+. Chloé Zhao baseerde haar scenario op het boek van Jessica Bruder en regisseerde Frances McDormand als Fern, een vrouw van in de zestig die een zwervend bestaan leidt. Als moderne nomade ontmoet ze lotgenoten, die veelal zichzelf spelen in dit schitterende en felrealistische drama.

Zet Nomadland op je kijklijst

The Shape of Water 

Guillermo del Toro maakte een verpletterende indruk met zijn duistere sprookje Pan's Labyrinth en overtrof zichzelf tien jaar later met deze viervoudige Oscarwinnaar. De eenzame Elisa (Sally Hawkins) is schoonmaakster in een geheim laboratorium. Ze krijgt een bijzondere band krijgt met een wezen dat daar gevangen wordt gehouden. The Shape of Water werd bekroond met de Oscars voor beste film, regie, muziek en productieontwerp.

Zet The Shape of Water op je kijklijst

Aliens

Ook alle films uit het Alien-universum vind je op Star. Bij het kiezen van de beste film uit deze reeks gaat het tussen de eerste twee: de huiveringwekkende sf-film Alien en de het briljante vervolg Aliens, dat uit zijn voegen barst van de actie. Vooral deze laatste kan keer op keer op keer worden bekeken. Sigourney Weaver keert terug als de taaie Ellen Ripley. Ze wordt met een stel mariniers op een missie gestuurd die een kolonie moet redden van de aliens. 

Zet Aliens op je kijklijst

Raising Arizona

Fargo, The Big Lebowski, No Country for Old Men: Joel en Ethan Coen hebben al heel wat pareltjes afgeleverd. De grote doorbraak voor de broers kwam in 1987 met Raising Arizona, een hilarische comedy waarmee ook Nicolas Cage zijn visitekaartje afgaf in Hollywood. Met een moordend tempo, krankzinnige achtervolgingen en dodelijke humor raast de film naar het einde. 

Zet Raising Arizona op je kijklijst

Die Hard

Van de Die Hard-films, die je alle vijf kunt vinden op Star, steekt de eerste met kop en schouders boven de rest uit. Bruce Willis is legendarisch als agent John McClane, die tijdens het kerstfeestje op het werk van zijn ex oog in oog komt te staan met een stel nare terroristen. Alan Rickman schittert als terroristenleider Hans Gruber. En als je genoeg hebt van dat eeuwige Home Alone is Die Hard ook nog een perfecte kerstfilm!

Zet Die Hard op je kijklijst

War for the Planet of the Apes

De ondergewaardeerde Planet of the Apes-reeks wordt met elke film beter. War for the Planet of the Apes is het derde deel, en absoluut je aandacht waard. Onder leiding van Caesar - weer prachtig gespeeld door Andy Serkis - gaan de apen de confrontatie aan met de soldaten van een legerbasis. De sfeer is grimmig, maar het nieuwe personage Bad Ape zorgt voor een komische noot. 

Zet The War for the Planet of the Apes op je kijklijst

The Grand Budapest Hotel

Op Star vind je ook de meeste films van de eigenzinnige regisseur Wes Anderson. Als we er eentje moeten kiezen is dat The Grand Budapest Hotel, die met vier Oscars aan de haal ging. In een statig hotel dat zijn beste jaren wel gehad heeft, maken we kennis met het bonte personeel en de excentrieke gasten. Met een grote cast van bekende namen, onder wie Ralph Fiennes, Jude Law en Adrien Brody.

Zet The Grand Budapest Hotel op je kijklijst

Avatar

Deze megaproductie van James Cameron (Titanic) brak de nodige records en bracht 3D terug in de bioscoopzaal. In de toekomst stuurt de aarde een militaire missie naar de planeet Pandora, waar een waardevol mineraal te halen valt. Jake Sully (Sam Worthington) infiltreert in de stam van lokale bewoners, de blauwe Na'vi. Het camerawerk, de special effects en de art direction kregen een Oscar. Cameron werkt al geruime tijd aan een aantal vervolgfilms, waarvan de eerste in 2022 in de bios moet verschijnen.

Zet Avatar op je kijklijst

Unbreakable

Lang voordat M. Night Shyamalan Split en Glass regisseerde, maakte hij met Unbreakable een ode aan de superheldenstrip. Het blijft de sterkste film in de trilogie, mede door de sterke rollen van Bruce Willis en Samuel L. Jackson. Het begint allemaal met een treinongeluk, dat David Dunn (Willis) op wonderbaarlijke wijze weet te overleven.

Zet Unbreakable op je kijklijst

Never Let Me Go

Het duurt een poosje voordat je doorhebt wat er aan de hand is in Never Let Me Go, een stijlvolle en hartverscheurende verfilming van het boek van Kazuo Ishiguro. In de jaren vijftig groeit een aantal jongeren op op een kostschool. Ze zijn benieuwd naar de wereld buiten de schoolmuren, maar ontdekken dan iets verontrustends. Deze film met prachtige rollen van Keira Knightley, Carey Mulligan en Andre Garfield is een mix van genres die je niet vaak ziet.

Zet Never Let Me Go op je kijklijst

Lees ook:

De tien beste series van Star op Disney+

De tien beste moderne Disney-klassiekers op Disney+

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk hieronder een mooie selectie van recente films en series die je op Disney+ kunt vinden.