Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 beste films voor Oud & Nieuw 2020

Films | 4 maanden geleden | Irma Tomas

Een groot feest zit er deze Oud & Nieuw niet in. Maar wel een klein feestje. Voor de tv, in glitterjurk of huispak. Met deze 10 fijne films als goed gezelschap.

New Year's Eve (2011)

Dit is niet zo'n hele goede film maar de hoeveelheid A-sterren maakt heel veel goed. Eigenlijk doet iedereen mee: Robert De Niro, Taylor Swift, Michelle Pfeiffer, Sarah Jessica Parker, Halle Berry en zelfs Jon Bon Jovi.  En al die mensen proberen een leuk oud & nieuw te hebben. 

Hier kun je New Year's Eve kijken

 
 

When Harry met Sally (1989)

De film over het eeuwenoude dilemma: kunnen mannen en vrouwen vrienden zijn? Nadat Harry (Billy Chrystal) en Sally (Meg Ryan) heel lang nadenken over die vraag, volgt er een climax op Oudjaarsavond. 

Hier kun je When Harry met Sally kijken

Rosemary's baby (1968)

Onvervalste horror voor iedereen die liever iets engs kijkt met oud & nieuw dan een traditionele romcom. En in deze zit ook nog eens een memorable oudjaarsavond-scène. Rosemary vertelt op een feestje van de buurman dat haar zwangerschap (van een duivelskind) nogal moeizaam verloopt. Even later staat ze in de keuken een stuk rauw vlees weg te werken. 

Hier kijk je Rosemary's baby

Snowpiercer

Snowpiercer kent het meest vreemde oud & nieuw-feestje aller tijden. De weinige overlevenden van de klimaatverandering zitten in een trein en elke keer wanneer deze de aarde rond is, wordt een nieuw jaar gevierd. Een tikje deprimerend maar wel een goeie film. 

Hier kun je Snowpiercer zien

Boogie Nights (1997)

Prachtige film over de opkomst en ondergang van een pornoster. De halve film bestaat zo ongeveer uit feestjes, maar op ongeveer tweederde zorgt een feestganger (William H. Macy) voor een zeer explosief en onvergetelijk einde van het jaar. 

About Time (2013)

Een Britse romcom die niet de aandacht heeft gekregen die ie verdient. Domhnall Gleeson speelt Tim, een man die kan reizen in de tijd. En dat leidt tot een gedenkwaardige kus op oudejaarsavond.

Hier kun je About time zien

Phantom Thread (2017)

Mooie en ook nog grappige film over modeontwerper Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) die een muze ontmoet in Alma (Vicky Krieps). En een hoogtepunt in de film is... jawel, oud & nieuw. 

Hier kun je Phantom thread zien

About a Boy

Will Freeman is een stinkend rijke, egoïstische rokkenjager die het voorzien heeft op jonge alleenstaande moeders. Wanneer de 12-jarige Marcus in zijn leven komt, verandert dat het een en ander. Romcom met een hart en Hugh Grant is weer eens geweldig. 

Hier kun je About a boy zien

Forrest Gump 

De ultieme feelgood-film die zich afspeelt in verschillende decennia. En daarin zit ook een oud & nieuw-feestje wanneer Forrest (Tom Hanks) 1972 inluidt met Lieutenant Dan in New York. En 2020 was inderdaad als een box met chocolaatjes. Er zaten alleen niet zulke lekkere in de doos. 

Hier kun je Forrest Gump zien

Bridget Jones' Diary (2001)

Is er iets leukers dan Bridget Jones' diary? Nou, niet veel. En het is ook nog eens een echte Oud & Nieuw-film. Op 1 januari zit Bridget vol met goede voornemens. Dat mislukt gruwelijk, maar het jaar eindigt op oudejaarsavond met een heel romantische zoen.  

Hier kun je Bridget Jones' Diary zien

 

Snowpiercer

sciencefiction | film | 2013

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

About a Boy

romantiek, komedie | film | 2002

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie