Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 beste moderne Disney-klassiekers op Disney+

Films | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Disney is natuurlijk bekend om zijn animatiefilms, die door generaties van kinderen zijn verslonden. Veel van die klassiekers kregen een update met echte acteurs (liveaction), en sommige schurken - zoals Cruella - kregen zelfs hun eigen film. Dit zijn de beste moderne klassiekers die je op Disney+ kunt streamen.

Lees ook:

De tien beste series op Star van Disney+

De tien beste films op Star van Disney+

Cruella

Cruella de Vil is de schurk uit 101 Dalmatiërs: de dame die er niet voor terugdeinst op hondjes te veranderen in een bontjas. Maar schurken worden niet slecht geboren. In de nieuwste Disney-film zie je hoe de jonge modeontwerpster Estella (Emma Stone) verandert in de getikte Cruella. Vanaf 28 mei kun je Cruella zien op Disney+. Hiervoor heb je naast je abonnement ook VIP-toegang nodig (21,99 euro). Op een later moment kun je Cruella gewoon met je Disney+ abonnement bekijken.

101 Dalmatians

Een van de eerste Disney-animatiefilms die een versie kreeg met echte acteurs was One Hundred and One Dalmatians, in Nederland bekend als 101 Dalmatiërs. Glenn Close leeft zich heerlijk uit in haar schurkenrol en mocht zelfs terugkeren in een vervolg. Een prima voorbereiding als je van plan bent Cruella te gaan kijken.

Zet 101 Dalmatians op je kijklijst

Mulan

Omdat de Chinese keizer op zoek is naar soldaten voor zijn leger neemt de dappere Mulan de plek in van haar zieke vader. Dat betekent wel dat ze zich als jongeman moet voordoen. Deze liveaction-versie van de gelijknamige animatieklassieker is oogstrelend mooi en zit vol actie en gevechten, maar is nog steeds geschikt voor het hele gezin.

Zet Mulan op je kijklijst

Aladdin

Niet alle kijkers waren even gecharmeerd van Will Smith in de rol van de blauwe geest uit Aladdin. Deze remake van de animatiefilm uit 1992 werd evengoed een enorme hit. Straatdief Aladdin (Mena Massoud) wordt verliefd op de dochter van sultan, vindt een geest die hem een handje kan helpen en krijgt het aan de stok met de boosaardige Jafar. De liedjes uit het origineel keerden gelukkig terug.

Zet Aladdin op je kijklijst

Cinderella

Lily James is perfect gecast als Assepoester in deze lieflijke verfilming van het beroemde sprookje. De update van de tekenfilmversie houdt heel goed de jonge doelgroep voor ogen en verandert niet veel aan het sprookje. Het verhaal van het dienstmeisje dat in een toverkoets naar het bal mag om de prins te ontmoeten hoeft dan ook niet te worden verbeterd. 

Zet Cinderella op je kijklijst

Alice in Wonderland

Net als het boek van Lewis Carroll is de klassieke Disney-animatie Alice in Wonderland als ode aan de fantasie haast niet te overtreffen. Tim Burton deed toch een poging, en dat leverde een merkwaardige film op met bizarre rollen van Johnny Depp als de Gekke Hoedenmaker en Anne Hathaway en Helena Bonham Carter als een maf stel koninginnen.

Zet Alice in Wonderland op je kijklijst

 

Maleficent

Nog een schurk die door Disney werd beloond met een eigen film. De boze koningin uit Doornroosje was ooit een vreedzaam en liefdevol meisje. Maar nadat Maleficent wordt verraden, verandert haar hart in steen. Angelina Jolie was de perfecte keuze voor de titelrol. Maleficent kreeg in 2019 nog een vervolg waarin dezelfde acteurs terugkeerden.

Zet Maleficent op je kijklijst

The Lion King

Een van de grote favorieten van veel Disney-fans is The Lion King. De gemoderniseerde versie van de animatieklassieker is een fotorealistische computeranimatie, waarin de dieren nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Disney stak 260 miljoen dollar in het project, maar verdiende dat ruimschoots terug: The Lion King werd de best draaiende animatiefilm aller tijden met een omzet van 1,6 miljard dollar.

Zet The Lion King op je kijklijst

Beauty and the Beast

De tekenfilmversie van Beauty and the Beast hoort wat ons betreft tot de beste animatiefilms uit de Disneyarchieven. Het was dan ook verstandig om er in deze liveaction-versie zo min mogelijk aan te veranderen. De hoofdrol wordt gespeeld door Emma Watson uit de Harry Potter-films, die er al net zo betoverend uitziet als de rest van de film.

Zet Beauty and the Beast op je kijklijst

The Jungle Book

Waarom zou je een nieuwe versie van een klassieker maken als je het verhaal helemaal hetzelfde laat? Om geld te verdienen uiteraard, maar voor The Jungle Book legde regisseur Jon Favreau (Iron Man) de lat wat hoger. Het resultaat is origineel, spannend en soms een beetje eng. Favoriet is de aap King Louie, met de stem van Christopher Walken.

Zet The Jungle Book op je kijklijst

Lees ook:

De tien beste series op Star van Disney+

De tien beste films op Star van Disney+

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk hieronder een mooie selectie van recente films en series die je op Disney+ kunt vinden.