Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 beste dierenfilms op Netflix (omdat het bijna dierendag is)

Films | 7 maanden geleden | Irma Tomas

Zondag 4 oktober is het dierendag! Ter ere van die feestdag maakten wij een top 10 van de beste dierenfilms op Netflix. En dat zijn echt niet alleen maar zoete familiefilms.

 

10. The secret life of pets (2016)

Lieve, avontuurlijke film over hond Max heeft het prima naar zijn zin met zijn baasje, maar wanneer de enorme hond Duke in huis komt, wordt het leven van Max een stuk minder leuk. De twee vinden elkaar alsnog wanneer ze achterna worden gezeten door de dierenbescherming en op de vlucht moeten. 

Zet The secret life of pets op je kijklijst


9. The meg (2018)

Er staan niet alleen maar zoete Disney-films in deze lijst. Dieren zijn tenslotte lang niet allemaal braveriken. Jason Statham speelt een reddingsduiker die op de vuist gaat met een enorme haai. Nee, hoogstaand is The meg zeker niet. Maar de film zorgt wel voor een avondje hersenloos vermaak.

Zet The meg op je kijklijst


8. Our planet (2019)

Onze aarde is een prachtig mooi ding en dat is nergens beter te zien dan in deze wonderschone documentairereeks gepresenteerd door de onnavolgbare David Attenborough. Die documentaire (acht films in 1 keer) legt ons ook haarfijn uit dat we toch echt aan de bak moeten om die mooie aarde te redden van de ondergang.  

Zet Our planet op je kijklijst


7. Madagascar (2005)

Leeuw Alex (Ben Stiller), zebra Marty (Chris Rock), giraf Melman (David Schwimmer) en nijlpaard Gloria (Jada Pinkett Smith) hebben het prima naar hun zin in de dierentuin van New York. Maar wanneer ze door dierenactivisten op transport worden gezet naar Afrika belanden ze tot hun schrik in de echte jungle. 

Zet Madagascar op je kijklijst


6. Godzilla (2014)

De bekende monsterfilm werd in 2014 in een nieuw jasje gestoken met o.a. Bryan Cranston in een van de hoofdrollen. De naamgever van de film ziet er lekker eng en echt uit en dat helpt een boel. 

Zet Godzilla op je kijklijst

5. Benji (2018)

Een heerlijke en lieve familiefilm over Benji, de hond die in de jaren zeventig en tachtig al furore maakte. In deze film lost de slimme Benji eigenhandig de ontvoering van twee kinderen op. 

Zet Benji op je kijklijst


4. Don't f**k with cats (2019)

Deze opzienbarende documentaire begint met een YouTube-gebruiker die een kat mishandelt. Dat laten de vele online kattenliefhebbers niet op zich zitten. Ze beginnen een zoektocht naar de dierenmishandelaar die nog veel ergere dingen op zijn conto blijkt te hebben. 

Zet Don't f**k with cats op je kijklijst

 

3. Night on earth (2020)

Wat gebeurt er in de natuur als de zon ondergaat? Met behulp van de nieuwste technologie laten de makers in zes afleveringen zien hoe de dieren de donkere nacht overleven. De makers maakten gebruik van infrarood camera's en dat levert heel bijzondere beelden op. 

Zet Night on earth op je kijklijst

 

2. My octopus teacher (2020)

Gloednieuwe documentaire op Netflix over filmmaker Craig Foster die in een depressie terecht is gekomen. Hij vindt gek genoeg troost bij een octopus. Niet het meest knuffelige dier in het dierenrijk, maar in deze film blijkt dat mensen en octopussen meer gemeen hebben dan je zou denken. Zie het maar eens droog te houden. 

Zet My octopus teacher op je kijklijst

 

1. King Kong (2005)

Van de hand van de grote meester Peter Jackson was daar de remake van het klassieke verhaal van King Kong met Jack Black en Naomi Watts. Een drie uur durende overrompelende film over een grote gorilla in New York. 

Zet King Kong op je kijklijst

 

 

King Kong

avontuur | film | 2005

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie