Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 beste Aziatische avonturenfilms op Netflix

Films | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Aziatische avonturenfilms zijn vaak prachtig om te zien, er zit een portie kung-fu in en een bovennatuurlijk aspect. En ze zijn vaak een groot spektakel. Kijken dus! Dit zijn de 10 beste exemplaren op Netflix. 

10. The Yin-Yang Master: Dream of Eternity (2020)

Chinese film die is gebaseerd op een Japans boek met een Taiwanese acteur in de hoofdrol. Behoorlijk Aziatisch dus. Qingming reist naar de Keizerlijke Stad reist om samen met andere meesters een kwade, net ontwaakte demonische slang te verslaan. Qingming staat op zich best positief tegenover demonen, terwijl zijn collega Boya ze haat. En dat levert problemen op in hun gezamenlijke taak om de Keizerin te beschermen. De hele film ziet eruit alsof ie gigantisch duur was, en dat zal ook wel zo zijn. Doet behoorlijk denken aan verschillende Marvel-films. 

9. Ip Man 3 (2015)

Ip Man en Ip Man 2 staan niet op Netflix maar dat betekent niet dat we niet kunnen genieten van deel 3. Ip Man is gedeeltelijk een geschiedenisles en een geweldige vechtfilm met Donnie Yen in de hoofdrol. De hoofdrol van de bad guy is voor Mike Tyson, die het als grote boze landeigenaar heeft voorzien op het terrein waar een schooltje op staat. Mike huurt een leger krachtpatsers in om zijn slechte plan te verwezenlijken maar dan heeft hij geen rekening gehouden met Ip Man die de school komt beschermen. Tussen alle actie door zien we ook nog wat romantiek. 

8. Steel Rain (2017)

Koreaanse film waarin allerlei genres door elkaar worden gehusseld: spionage, een nucleaire dreiging, een onwaarschijnlijke vriendschap tussen soldaten van twee landen die in oorlog zijn met elkaar en nog veel meer. Met veel actie en goeie special effects.  

7. Revenger (2018)

Kim Yul is een agent bij Interpol die tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens de moordpoging op de baas van een misdaadorganisatie waarbij diens vrouw en dochter werden gedood. Hij en de baas van de misdaadorganisatie belanden op een gevangeniseiland waar de grootste criminelen gehuisvest zijn. Bereid je voor, want daar komt het tot een enorm bloedvergieten. Maar het gaat om de actie en die is heel goed. 

6. Bleach (2018)

Gebaseerd op de gelijknamige Mangastrip en de daaropvolgende Anime (de geanimeerde versie van Manga). We volgen het leven van Ichigo Kurosaki, een jongeman die geesten kan zien. Hij komt in contact met een vrouw die eigenlijk Magere Hein is. Ichigo moet beslissen of hij mee gaat met Hein of terugkeert naar zijn oude leven. Als je van actie en special effects houdt, dan is dit je film. 

5. Double World (2018)

Double World is gebaseerd op een populair Chinees videospel dat Zhengtu heet. Voor de mensen die de Bruce Lee-film Enter the Dragon kennen, dit plot lijkt er op. Net als in die film draait Double World om een episch vechttoernooi waarin de beste strijders een aantal beproevingen moeten doorstaan. De film speelt zich af in een fantasiewereld met zwaarden, tovenarij, draken en tirannen. 

4. The Night Comes for Us (2018)

Een van de hoofdrollen in de film is voor Iko Uwais, de held van de geweldige Indonesische film The Raid. Ook Joe Taslim, die in The Raid te zien was, keert terug. Hij speelt een crimineel die achterna wordt gezeten door Uwais. Net als veel andere films in deze Top 10 wordt er weer veel bloed vergoten (dat voornamelijk stroomt uit doorgesneden kelen). Uwais en Taslim zijn wederom top. 

3. Monk Comes Down the Mountain (2015)

Monnik He Anxia verlaat in de jaren dertig van de vorige eeuw zijn klooster en moet alle verleidingen van de gewone wereld zien te weerstaan. Onderweg ontmoet hij allerlei mensen die hem het een en ander kunnen leren. En hij krijgt hij ook nog les in verschillende vechtsporten. Als kijker zie je He Anxia volwassen worden. 

2. Blade of the Immortal (2017)

De 100ste film van regisseur Takashi Miike die gespecialiseerd is in rolprenten die bol staan van het bloedvergieten en vreemde humor. Toch is Blade of the Immortal zeer de moeite waard. Manji is een samurai die 100 mannen heeft vermoord voor zijn meester. Helaas werd zijn zus voor zijn ogen vermoord zonder dat hij kon ingrijpen. Manji neemt wraak en wil daarna -zoals dat een goede samurai betaamt- dood. Maar daar steekt een 800-jaar oude tovernares een stokje voor. Zij stopt zijn lijf vol met bloedwormen die hem onsterfelijk maken. Dat klinkt inderdaad totaal absurd, maar leuk is het wel. Vijftig jaar later begint er een nieuwe film over een meisje genaamd Rin, dat sprekend lijkt op de zus van Manji. Rin wil ook wraak nemen, ze kan alleen niet zo goed vechten. 

1. Kung Fu Hustle (2004)

Sing (Stephen Chow) is een mislukkeling die graag bij de zogenaamde Axe-bende wil horen. Die bende houdt in de jaren veertig van de vorige eeuw zo'n beetje heel Shanghai in zijn greep. Alleen de bewoners van een vervallen wooncomplex wisten tot nu toe de toorn van de Axe-bende te ontlopen. Tenminste, totdat Sing ze per ongeluk verraadt. Prachtige actie, goeie grappen en mooi gefilmd. Wat wil je nog meer?  

 

Kung Fu Hustle

Actiekomedie | film | 2004

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Blade of the Immortal

Actie | film | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie