Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Documentaire over omstreden YouTuber / bokser Jake Paul deze zomer op Netflix

Documentaire | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Jake Paul is bij ons vooral bekend als het zwaar getatoeëerde vriendje van schaatster Jutta Leerdam maar in de Verenigde Staten is hij al berucht sinds zijn zestiende. In UNTOLD: Jake Paul the Problem Child vertelt hij zijn verhaal.

Jake Paul begon zijn carrière als tiener op het videoplatform Vine waarvoor hij filmpjes met stunts maakte. Toen Vine ophield te bestaan had Jake 5.3 miljoen volgers en kreeg hij van Disney Channel een rol in de serie Bizaardvark waar hij een versie van zichzelf speelde mocht spelen. Disney ontsloeg hem na klachten van de buren die nogal wat overlast ondervonden van al die stunts en de vele fans die aan de deur stonden.

8.5 miljoen abonnees

Tegen die tijd had Paul al 8.5 miljoen abonnees op YouTube. Daarna richtte hij zich op die volgers die hij vooral vertelde dat onderwijs niet belangrijk is en dat ze rijk en beroemd konden worden als ze net deden als hij. 

Influencer

Paul startte programma's gericht op jongeren die hij liet betalen om influencer-tips te krijgen. Die tips waren in de orde van: zorg dat je een telefoon hebt en als je make-up in huis heb, wordt dan make-up influencer. Jake Paul organiseerde ook twee 'nep'-bruiloften waardoor hij veel geld binnen harkte en een ex-vriendin beschuldigde hem van fysieke en psychische mishandeling.

Corona

Daarmee is het nog niet klaar. Hij gaf een feestje tijdens een corona-lockdown, zei dat ie niet in corona geloofde en werd nog door twee vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik.

Untold: Jake Paul the Problem Child staat op 1 augustus op Netflix.