Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Videoland-documentaire over rockband Kane belooft eindelijk antwoorden

Documentaire | 1 maand geleden | Irma Tomas

In de nieuwe Videoland-serie Kane - A Story Recorded vertellen Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen o.a. waarom Kane er plotseling de brui aan gaf.

Van 1998 tot 2014 was Kane een van de succesvolste bands van Nederland. Zanger Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen vertellen in de documentaireserie Kane - A Story Recorded het hele verhaal van Kane. 

Rain Down on Me

Kane scoorde in de zestien jaar dat ze bestonden hits als Damn Those Eyes, Rain Down on Me en No Surrender. De twee vaste Kane-leden hielden al die tijd een videodagboek bij en van die beelden wordt dankbaar gebruik gemaakt in de vierdelige docuserie. De heren maken daarin ook bekend waarom ze in 2014 abrupt besloten een einde te breien aan hun bandje. 

Lucy Woesthoff

Daarnaast komen ook voormalig manager Edwin Jansen, oud-bandleden Cyril Directie en Martijn Bosman, oud-TMF DJ's Isabel Brinkman, Bridget Maasland en Daphne Bunskoek, radio DJ's Rob Stenders, Eric Corton en Giel Beelen, producer Tim Palmer en platenbazen Sara Silver en Tony Berk aan het woord. Ook de vrouw van Dinand, Lucy Woesthoff is te zien in de docuserie. 

Trots en verbazing

Dinand zelf zegt er dit over: "Deze  documentaireserie is een bijzondere manier om met trots en verbazing achterom te kijken naar een soms bijna ongelooflijk avontuur vol passie, vuur, ups en downs. Een rollercoaster ride onderweg naar dromen en zoveel meer. Een verhaal dat nu voor het eerst van binnenuit verteld wordt.”

Kane - A Story Recorded staat op 25 september op Videoland.