Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Viaplay maakt documentaire over gevallen presentator Frank Masmeijer

Documentaire | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Jeroen Nieuwhuis
©
Foto: Jeroen Nieuwhuis

De bekende documentairemaker Roy Dames volgt de voormalige showmaster in de documentaire Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer in het jaar na zijn vrijlating uit de gevangenis en probeert te ontdekken hoe het zover kon komen met het vroegere succesnummer.

Frank Masmeijer werd in 2014 gearresteerd op verdenking van drugshandel. Hij kreeg in 2017 negen jaar gevangenisstraf en een boete van 90.000 euro voor de smokkel van honderden kilo's cocaïne via de haven van Antwerpen. In 2022 kwam Masmeijer totaal onverwacht vervroegd vrij omdat Koning Willem Alexander hem gratie verleende.

Waarom deed ie het?

Regisseur Roy Dames, vooral bekend van de prachtige documentaire serie Foute Vrienden wil nu wel eens weten wat Frank bezielde. ‘Hoe heeft het zover kunnen komen met deze voormalige profvoetballer, zanger en tv-persoonlijkheid?’, ‘Wat was zijn aandeel in de drugshandel?’ en ‘Waarom heeft hij voor de criminaliteit gekozen?’

Worstelen

In de documentaire is te zien dat Masmeijer worstelt met de gevolgen van zijn daden en zijn verlangen naar een nieuw begin. Hij hoopt zelfs zijn zangcarrière weer op te pakken.

Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer staat vanaf 17 juni op Viaplay