Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix true crime-documentaire over vrouw die oude dametjes vermoordde

Documentaire | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

De geschiedenis kent maar weinig vrouwelijke seriemoordenaars, maar Juana Barraza is een van de ergste. De Mexicaanse vrouw vermoordde waarschijnlijk 49 oudere dames. In The Lady of Silence: The Mataviejitas Murders wordt haar verhaal verteld.

Juana Barraza was een professioneel worstelaar, oftewel een luchadore met een afschuwelijke jeugd. Haar aan alcohol verslaafde moeder verkocht haar als kind voor een paar biertjes aan vreemde mannen. En dat trauma zorgde er naar eigen zeggen voor dat Juana later oudere vrouwen zou vermoorden als wraak op haar moeder. 

Stethoscoop

Wanneer ze op moordtocht ging, droeg Juana altijd rood. Ze klopte op de deuren van haar slachtoffers, stelde zichzelf voor als sociaal werker en liet een stethoscoop zien. Eenmaal binnen, wurgde ze de vrouwen met datzelfde stethoscoop en stak ze ze. Daarna haalde ze het huis overhoop. 

Op heterdaad

Volgens de politie vermoordde ze op die manier vanaf eind jaren negentig tot 2005 bijna vijftig vrouwen in Mexico City. Op 25 januari zag een buurman haar een huis verlaten waar ze net iemand een kopje kleiner had gemaakt en dat betekende het einde van haar dagen als moordenaar. 

Litte old lady killer

De inmiddels 66-jarige Juana, die de bijnaam 'the Little old lady killer' kreeg, gaf zelf maar een moord toe, toch veroordeelde de rechter haar tot 759 jaar gevangenis voor 17 moorden. 

The Lady of Silence: The Mataviejitas Murders staat op 27 juli op Netflix