Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Michael J. Fox blikt terug op zijn leven met Parkinson in Still

Documentaire | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Apple
©
Foto: Apple

Michael J. Fox, de ster uit de Back to the Future-films, kampt al sinds de jaren 90 met de ongeneeslijke ziekte Parkinson. In de nieuwe documentaire Still: A Michael J. Fox Movie blikt hij terug op zijn strijd: "Ik ben een taaie klootzak".

In de jaren 80 was Michael J. Fox dé grote nieuwe ster. Hij brak door met de populaire sitcom Family Ties, waarin hij de vroegvolwassen en geldbeluste Alex Keaton speelde. Daarna werd hij gecast voor de film Back to the Future. Vreemd genoeg was Fox niet de eerste keuze voor de rol van Marty McFly: hij was de vervanger voor Eric Stoltz, die na vijf weken opnames het veld moest ruimen. Een moeilijk besluit, maar het bleek een gouden zet.

Michael J. Fox

Heel lang kon Fox niet genieten van zijn status als filmster, want al op zijn 29ste kreeg hij de horen dat hij leed aan de ziekte van Parkinson.  Tot het midden van de jaren 90 speelde de acteur nog sporadisch in films, maar daarna werd dat onmogelijk. De zeer persoonlijke documentaire Still: A Michael J. Fox Movie laat zien wat er gebeurt als een onverbeterlijke optimist wordt geconfronteerd met een ongeneeslijke ziekte.

Datum en trailer

De documentaire Still: A Michael J. Fox Movie van regisseur Davis Guggenheim (Oscarwinnaar voor An Inconvenient Truth) is exclusief te zijn op Apple TV+, waar je hem vanaf 12 mei in de catalogus vindt.

STILL: A Michael J. Fox Movie

Portret | informatief | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie