Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Juicy documentaire over door schandalen geplaagde Spaanse ex-koning Juan Carlos nu op SkyShowtime

Documentaire | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: SkyShowtime
©
Foto: SkyShowtime

Juan Carlos I van Spanje bakte ze decennialang bruin. Tot hij noodgedwongen in 2014 afstand deed van de troon en zelfs verbannen werd uit zijn vaderland. Juan Carlos: Downfall of The King op SkyShowtime vertelt over alle sappige details.

En die zijn er in overvloed. Het begon ooit zo goed met Juan Carlos. Hij werd koning na dictator Franco en leidde Spanje een nieuw democratisch tijdperk in. Juan Carlos werd dan ook al snel de populairste Spaanse leider uit de geschiedenis. 

Olifanten jagen

Juan Carlos had ook nog een leuke vrouw, hooggeplaatste vrienden en onderdanen die hem op handen droegen. Net een sprookje. Tot alles misging. Op een olifanten-jachttrip in Botswana (terwijl hij erelid was van het Wereld Natuur Fonds) kwam uit dat de koning een minnares had en daarna bleek ook nog eens dat hij hartstikke corrupt was, Juan Carlos zou 65! miljoen dollar aan steekpenningen van rijke Arabieren in zijn zak hebben gestopt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die keer dat een jonge Carlos zijn 14-jarige broertje Alfonso per ongeluk doodschoot. 

Verenigde Arabische Emiraten

De corruptiezaak leidde tot de troonsafstand en de verbanning. Sindsdien woont Juan Carlos in de Verenigde Arabische Emiraten. Juan Carlos: Downfall of The King bevat een interview met zijn Duitse minnares Corinna zu Sayn-Wittgenstein. Ook goede vrienden, journalisten en voormalige personeelsleden van de geheime dienst doen hun verhaal. 

Juan Carlos: Downfall of The King telt vier delen en is vanaf 3 juli te zien op SkyShowtime.

Juan Carlos: Downfall of The King

Portret | informatief | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie