Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Documentaire over de man die duizenden elpees opblies op een honkbalveld

Documentaire | 1 maand geleden | Irma Tomas

Mike Veeck heeft een enerverend leven geleid en dan is een documentaire een logisch gevolg. The Saint of Second Chances zou wel eens heel leuk kunnen worden.

Mike Veeck is de zoon van Bill Veeck, een hele grote naam in het honkbal. De naam Veeck werd bekend doordat Mike entertainment bracht in het daarvoor misschien wat saaie honkbal. Thema-avonden, vuurwerk, cadeautjes, de Veecks maakten entertainment van de sport.

Disco Demolition

Zoon Bill gooide roet in het eten toen hij in 1979 het Disco Demolition-evenement organiseerde tussen twee wedstrijden van de Chicago White Sox en de Detroit Tigers in. Bill liet een enorme bak met elpees exploderen om het einde van de disco in te luiden.

Chaos

De bezoekers stroomden na de knal het veld waarna de chaos compleet was en nadat iedereen eindelijk was verwijderd, was het veld dusdanig beschadigd dat de tweede honkbalwedstrijd niet meer door kon gaan. 

Decennia werken

Daarmee was het imago van vader Bill behoorlijk beschadigd en het kostte Mike decennia voordat de familienaam weer gezuiverd was. In de tussentijd kreeg Mike ook nog te maken met een drama in zijn eigen gezin. 

Grappig en ontroerend

Het persbericht belooft ons een grappige en ontroerende documentaire. De maker is Morgan Neville die ook het Oscarwinnende 20 Feet From Stardom maakte. Dat belooft alvast veel goeds.

The Saint of Second Chances staat vanaf 19 september op Netflix