Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: met de fijne reünie van ZOOP voel je je weer heel even een tiener

Documentaire | 2 maanden geleden | Janine van Rooden

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Voor iedereen die twintig jaar geleden fan was van onder meer Taffie, Bastiaan, Moes en Bionda belooft ZOOP: De Reünie op Videoland een heerlijke reis terug in de tijd te worden.

Beluister hier wat Jeroen en Irma van de podcast Wij Kijken Alles van deze documentaire vinden.

Het verhaal

In 2004 kwam er een nieuwe Nederlandse jeugdserie op de buis bij Nickelodeon genaamd ZOOP. De soap ging over acht jongeren die een opleiding tot dierenverzorger volgden in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Niemand had verwacht dat de serie – waarvan elke aflevering slechts 10 minuten duurde – zo’n doorslaand succes zou worden. Uiteindelijk werden er 325 afleveringen en 3 films over de ‘rangers’ gemaakt.

Na twintig jaar vond de cast het de hoogste tijd om weer eens samen naar het dierenpark te gaan en daar herinneringen op te halen aan de tijd dat ze van beginnend acteurs uitgroeiden tot ware jeugdhelden.

In ZOOP: De Reünie vertellen de acteurs wat de roem met ze heeft gedaan en blikken ze terug op memorabele momenten uit de soap.

Conclusie

De documentaire is een heerlijke tijdmachine voor iedereen die destijds aan de buis gekluisterd zat voor ZOOP.

Er is een goede afwisseling tussen beelden van toen en nu en het is interessant om na al die jaren eens te horen hoe de acteurs de opnames en gekte rondom de hitserie zelf hebben beleefd.

De voltallige originele cast is in ZOOP: De Reünie te zien en dat maakt de documentaire bijna compleet. Bijna, want deze recenserende fan van het eerste uur miste toch echt de aanwezigheid van Sabine Koning (Gaby) en Thomas Sykora (Fabian). Ook had Hugo Maerten (Roy) naast zijn cameo een grotere rol in het geheel mogen hebben.

Er is door de honderden afleveringen en films zo enorm veel materiaal dat de documentaire veel langer had kunnen en mogen duren, bijvoorbeeld door er meerdere afleveringen van te maken in plaats van één film.

Bij deze daarom een oproep aan de castleden: komen jullie snel weer bij elkaar voor een vervolg?

Sterren

4 van de 5

ZOOP: De Reünie

Films | informatief | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie