Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Maak kennis met professionele zeemeerminnen in de Netflix-docuserie MerPeople

Documentaire | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In Nederland is het fenomeen niet zo bekend maar de wereld van professionele zeemeerminnen is een lucratieve industrie. De vierdelige serie MerPeople laat zien dat er een keiharde wereld achter de glitter en glamour schuil gaat.

Misschien heb je ze wel eens gezien op Instagram of TikTok. Mensen met vinnen die er prachtig uitzien, in tanks zwemmen en duizenden mensen vermaken. In de professionele zeemeerminnenwereld gaat zo'n half miljard euro om, een serieuze zaak dus. De menselijke meerminnen nemen hun werk dan ook zeer serieus. 

Geld en tijd

Ze treden op tijdens conventies, huwelijken en allerhande evenementen over de hele wereld. MerPeople laat zien wat er voor nodig is om een professional te worden. De documentaireserie volgt een aantal zeemeerminnen (mannen en vrouwen) die op verschillende punten in hun carrière staan en die veel tijd en geld besteden om bekend te worden in het wereldje. 

Gevaarlijk

De meerminnen zoeken het vaak onder water om te ontsnappen aan het leven boven water. Maar onder de oppervlakte is het ook niet altijd feest. Er is veel concurrentie en werk kan ook nog eens gevaarlijk zijn. 

MerPeople staat vanaf 23 mei op Netflix. 

MerPeople

Portret | informatief | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie