Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Prime Video kondigt documentaire aan over de Nederlandse stalker van ABBA's Agnetha

Documentaire | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Prime Video
©
Foto: Prime Video

De relatie tussen Agnetha en Gert van der Graaf uit Drenthe is een opmerkelijke geschiedenis. De heftruckchauffeur stalkte de blondine uit ABBA al jaren, tot hij uiteindelijk een relatie met haar kreeg. Prime Video maakte de documentaire Take a Chance over de affaire.

Gert van der Graaf werd verliefd op Agneta Fältskog toen hij haar als achtjarige het Eurovisie Songfestival zag winnen met ABBA. Naar eigen zeggen liet Agneta hem daarna nooit meer los en had hij nog maar een doel in zijn leven: samen zijn met Agneta. 

Relatie

Als volwassene schreef hij Agneta honderden brieven, leerde hij Zweeds en verhuisde hij zelfs naar een vervallen huisje in de buurt van haar Zweedse landhuis. Agneta viel -tegen alle verwachtingen in- uiteindelijk voor de aanhoudendheid van Gert. De twee kregen een relatie die twee jaar duurde. Nadat Agneta tot haar zinnen was gekomen en de relatie beëindigde, viel Gert terug in zijn stalkergedrag, tot hij door justitie het land werd uitgezet. 

De documentaire Take a Chance heeft een inkijkje in het leven van Gert van der Graaf. Hij vertelt zelf hoe de liefde voor Agneta uitgroeide tot een obsessie die zijn hele leven zou beheersen. 

Take a Chance is vanaf 19 mei te zien bij Prime Video.