Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Prehistoric Planet krijgt een tweede seizoen, en het ziet er weer top uit

Documentaire | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Apple
©
Foto: Apple

Voor de eerste reeks afleveringen van Prehistoric Planet sloegen de makers van de BBC-serie Planet Earth de handen ineen met special effects-studio's uit Hollywoord. Het resultaat was een oogstrelende natuurserie, maar dan in de tijd van de dinosauriërs. In een teaser kondigt David Attenborough nu een tweede seizoen aan.

Met geavanceerde computeranimaties plaatst Prehistoric Planet dinosauriërs naadloos in een oogstrelend gefilmde omgeving. Dankzij de voice-over van David Attenborough kom je alles te weten over de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen over deze fascinerende beesten. Filmcomponist Hans Zimmer (Interstellar, Dune) verzorgde de meeslepende soundtrack voor de serie.

Prehistoric Planet

In het tweede seizoen van Prehistoric Planet zie je weer een aantal nieuwe dinosauriërs, zoals de Tarchia, een van de grootste gepantserde Ankylosaurinae. Isisaurus is een langnek die leefde in India, en de gevederde jager Pectinodon kwam voor in Noord-Amerika. Quetzalcoatlus en Hatzegopteryx hoorden bij de grootste vliegende dieren aller tijden, en natuurlijk mag ook dit seizoen de grote favoriet Tyrannosaurus rex niet ontbreken. 

Prehistoric Planet ankylosauriers
Prehistoric Planet ankylosauriers

De dinosauriërs in Prehistoric Planet zijn haast niet van echt te onderscheiden

Wanneer?

Op 22 mei begint het tweede seizoen van Prehistoric Planet op Apple TV+. Net als de vorige keer wordt het een vijfdaags evenement, met elke dag een nieuwe aflevering.