Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix onthult releasedatum Tour de France: Unchained

Documentaire | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Al een hele tijd geleden kondigde Netflix de documentaireserie Tour de France: Unchained aan. Een soort Drive to Survive maar dan over wielrennen. De reeks staat op 8 juni op Netflix en er is een spectaculaire trailer!

Net als in Formula 1: Drive to Survive geeft de serie niet alleen een indruk van de wedstrijd en de renners zelf maar kijkt ie ook achter de schermen bij ploegleiders en teams. Volgens Netflix worden al die mensen gevolgd om 'de vele belangen en strategieën te begrijpen die schuilgaan achter deze iconische wedstrijd die wordt uitgezonden in maar liefst 190 landen.'

Jonas Vingegaard

De Deen Jonas Vingegaard won in 2022 de Tour de France voor zijn ploeg Jumbo-Visma. Jumbo-Visma werkte mee aan Unchained, net zoals de ploegen van AG2R Citroën, Alpecin-Fenix, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ cycling Team, Ineos Grenadiers, BORA-hansgrohe en Team Quick-Step Alpha Vinyl.

Tadej Pogacar

UAE Team Emirates van die andere grote naam uit het peloton, Tadej Pogacar, staat opvallend genoeg niet bij dat rijtje. Pogacar werd tweede in 2022.