Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix presenteert documentaire over sprintkanon Mark Cavendish

Documentaire | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Tien dagen na het einde van de Tour de France zet Netflix de documentaire Mark Cavendish: Never Enough online. De 38-jarige Britse sprinter kende een carrière vol pieken en dalen.

Volgens Netflix heeft Cavendish een van de meest onverwachte en inspirerende comebacks aller tijden op zijn naam staan en Tour de France-directeur Christian Prudhomme noemde de Brit, geboren op The Isle of Man, in 2021 de beste sprinter uit de geschiedenis. 

Pech

Wat heeft Cavendish dan zoal gepresteerd? Hij kreeg de titel topsprinter in 2008 toen hij vier etappes in de Ronde van Italië behaalde en net zoveel overwinningen in de Tour van dat jaar. In 2009 won hij zelfs zes etappes in de Ronde van Frankrijk, in 2010 vijf en dat ging zo een tijdje door. Vanaf 2016 kwam er de klad in door allerlei valpartijen waarbij Cavendish o.a. zijn schouder brak, hij liep een hersenschudding op, een whiplash en Cavendish kreeg ook nog de ziekte van Pfeiffer. 

Comeback

In 2021 was Cavendish 36, een leeftijd waarop topsporters meestal worden afgeschreven, maar daar had de wielrenner nog geen oren naar. Hij wilde terug het podium op. En toen niemand nog een stuiver voor hem gaf, kwam Cavendish terug. Hij stond als vervanger aan de start van de Tour de France en won die ronde 4 etappes. Daarmee kwam zijn totaal aantal zeges in de Tour de France op 34, een evenaring van het record van Eddy Merckx. Cavendish hoopt dit jaar nog in ieder geval één etappe te winnen om dat record te verbreken. Aan het einde van 2023 stopt hij met wielrennen. 

Mark Cavendish: Never Enough staat op 8 augustus op Netflix.