Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix maakt documentaireserie over mysterie: MH370: The Plane That Disappeared

Documentaire | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Op 8 maart 2014 gebeurde er iets heel raars met Malaysian Airlines-vlucht 370. Het vliegtuig met 239 passagiers en crew aan boord verdween van de radar en niemand kon verklaren waarom dat gebeurde. De driedelige docuserie MH370: The Plane That Disappeared probeert antwoorden te vinden.

Malaysia Airlines-vlucht 370 vertrok om tien over half 1 's nachts van Kuala Lumpur richting Peking, een hele normale route. Na veertig minuten verdween het boven de Golf van Thailand van de radar om vervolgens niet meer terug te keren. Meteen daarna werd een grote zoektocht opgestart die helemaal niks opleverde. 

7 uur doorgevlogen

Aan de vluchtgegevens valt af te leiden dat de Boeing 777 nog minstens 7 uur heeft doorgevlogen waardoor onderzoekers vermoeden dat piloot Zaharie Ahmad Shah misschien op zelfmoordmissie was. Er is ook een kleine kans dat het vliegtuig gekaapt was. In september 2016 spoelde een stuk van de vleugel aan in Tanzania, al gelooft niet iedereen dat. Verder werd er niets teruggevonden van het vliegtuig of de passagiers. 

Antwoorden

In MH370: The Plane That Disappeared komen familieleden, wetenschappers en onderzoeksjournalisten aan het woord die nog steeds op zoek zijn naar antwoorden. De documentaire gaat ook in op alle complottheorieën die de ronde doen. 

MH370: The Plane That Disappeared staat op 8 maart op Netflix.