Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix maakt documentaireserie over horrorarts Paolo Macchiarini

Documentaire | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Paolo Macchiarini was ooit een gevierd chirurg. Totdat zijn patiënten doodgingen. Materiaal genoeg voor een interessante documentaireserie die Bad Surgeon: Love Under the Knife gaat heten.

De in Zweden geboren Macchiarini vertelde in 2011 iedereen die het maar wilde horen dat hij een revolutionaire uitvinding had gedaan. Hij had net een kunststof luchtpijp ingebracht bij een patiënt. Geweldig nieuws voor alle mensen die een nieuwe luchtpijp nodig hadden, want nu hoefden ze niet meer te wachten op een donor.

Slechte referenties

De transplantatie gebeurde in een Zweeds ziekenhuis, waar hij een jaar eerder was aangenomen ondanks hele slechte referenties van zijn eerdere werkgevers in Italië. Andemariam Beyene, een student uit Eritrea liep tweeëneenhalf jaar rond met z'n nieuwe luchtpijp voordat hij overleed na verschillende infecties.

Straf

De Amerikaan Christopher Lyles overleed al enkele maanden na zijn transplantaties en de Turkse Yesim Cetir wachtte hetzelfde lot, net als de Russische Julia Tuulik. Er moest een tv-documentaire aan te pas komen om de alarmerende praktijken van Macchiarini aan het licht te brengen. Opvallend genoeg kreeg de Italiaan slechts een voorwaardelijke straf wegens mishandeling. 

De Paus

Bad Surgeon: Love Under the Knife neemt ook een kijkje in het privéleven van Macchiarini. Hij was namelijk ook een pathologisch leugenaar, die zijn verloofde, een journaliste van Vanity Fair, vertelde dat de paus hun huwelijk zou komen inzegenen en dat de Obama’s en de Clintons te gast zouden zijn op de bruiloft. 

Bad Surgeon: Love Under the Knife zal later dit jaar al op Netflix te zien zijn.