Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Binnenkort op Netflix: documentaire over de popgroep Wham!

Documentaire | 5 maanden geleden | Irma Tomas

Van menig vrouw boven de 50 zal het hart een sprongetje maken bij het volgende nieuws: Netflix werkt aan een documentaire over de legendarische popgroep Wham! bestaande uit George Michael en Andrew Ridgeley.

In juli 1983 verscheen het eerste album van Wham!, Fantastic. Ter ere van het veertig jarig bestaan maakt Netflix, in samenwerking met Andrew Ridgeley, een documentaire die een kijkje gaat bieden achter de schermen van de groep die al heel snel razend populair werd bij alle tienermeisjes. De docu wordt ook een eerbetoon aan George Michael die na Wham! nog een indrukwekkende solocarrière beleefde. 

De wereld veroveren

Dit is wat Netflix over de docu zegt: 'In 1982 besloten beste vrienden George Michael en Andrew Ridgeley de wereld te veroveren als Wham! In juni 1986 was dat gelukt en gaven ze als begin twintigers hun afscheidsconcert in het Wembley Stadion in Londen. Nu wordt in hun eigen woorden het ongelooflijke verhaal verteld van een band die vier jaar lang de hitlijsten domineerde met tijdloze en klassieke popliedjes.' 

Nooit eerder vertoond

De documentairemakers kregen de sleutels van de privé-archieven van George en Andrew en vonden daar allemaal beeldmateriaal dat nooit eerder het daglicht zag, inclusief nooit eerder vertoonde interviews. 

Wham Rap!

Door welke liedjes Wham! ook alweer bekend werd? Nou, bijvoorbeeld Club Tropicana, Wake Me Up Before You Go Go, Freedom, I’m Your Man, Everything She Wants en The Edge of Heaven De eerste single was Wham Rap! waarin de mannen in wit t-shirt, met opgerolde broekspijpen en op espadrilles de blits maakten. 

Een officiële datum voor de Wham!-documentaire is er nog niet, al wordt hier en daar 5 juli gefluisterd.