Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix-documentaire over de drie levens van Arnold Schwarzenegger

Documentaire | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix heeft een documentaire over de Austrian Oak in de pijplijn. Arnold Schwarzenegger was achtereenvolgens bodybuilder, actieheld en politicus. En dan verdien je een eigen documentaire die simpelweg Arnold heet. 

Arnold bestaat uit drie delen die het bijzondere leven van de Oostenrijker behandelen en waarvan hij zelf de voice-over verzorgt. Schwarzenegger vond zichzelf keer op keer opnieuw uit. Geboren in een klein dorpje in Oostenrijk kweekte hij spieren tot hij de prestigieuze titel Mr. Olympia tot zes keer toe binnensleepte. 

Politiek

Al die spieren leverden hem filmrollen op in de Verenigde Staten alwaar hij zich tot een van de populairste acteurs ter wereld ontpopte. In 2003 schopte hij het tot gouverneur van Californië voor de Republikeinen. Daarna stortte hij zich weer op zijn acteercarrière. Zo is Arnold vanaf 25 mei op Netflix te zien in de serie FUBAR

Hasta la vista

En natuurlijk zal hij altijd herinnerd worden om twee legendarische oneliners: 'I'll be back' en 'Hasta la vista baby', uit de Terminator-films.