Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Kijk hier naar de trailer van Kees Vliegt Uit

Documentaire | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

De langverwachte documentaire Kees Vliegt Uit, over de autistische Kees Momma staat op 2 april op Videoland. En de streamingdienst heeft de trailer nu online gezet.

De eerste documentaire over Kees Momma, Het Beste voor Kees uit 2014 groeide uit tot een van de meest succesvolle Nederlandse documentaires ooit. Die film ging over Kees en de vraag wat er moest gebeuren wanneer zijn bejaarde ouders weg zouden vallen. 

Bekende Nederlander

De documentaire maakte van Kees Momma een bekende Nederlander. De enorme hoeveelheid kijkers zagen dat de Velpenaar bijzondere talenten bezat. Hij spreekt Japans, kan fantastisch gebouwen tekenen en zijn elektrische trein rijdt altijd op tijd. Kees werd ook beroemd omdat hij zich bijzonder eloquent uitdrukt en weinig genegenheid voelt voor Duitsers. Vooral die combinatie leverde mooie televisie op.

Willem en Henriette

In Kees Vliegt Uit, wederom van regisseur Monique Nolte, zien we hoe er een huis voor Kees gevonden wordt en hoe hij voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Gelukkig zijn ouders Willem (92) en Henriette (89) er ook nog.