Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Echte spionnen vertellen hun verhaal in de nieuwe Netflix-serie Spy Ops

Documentaire | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

In de nieuwe Netflix-serie Spy Ops vertellen echte spionnen over hun geheime missies die wereldnieuws werden

Spionnenseries vliegen je om de oren op de streamingdiensten. Super spannend en vol actie, maar erg realistisch zijn ze natuurlijk niet. Dat is wel het geval in Spy Ops, want in deze nieuwe serie vertellen echte geheim agenten over de belangrijkste missies van hun leven. 

Spy Ops

De spionnen die in Spy Ops aan het woord komen zijn al wat ouder en niet meer actief. Hun missies vonden dan ook meestal tientallen jaren geleden plaats. Zo vertellen Israëlische geheim agenten over operatie Wrath of God, waarmee de Palestijnse terroristen werden geëlimineerd die in 1974 het Israëlische olympisch team hadden vermoord. Amerikaanse agenten delen informatie over Operation Just Cause, waarmee de Panamese dictator Noriega werd afgezet.

Zeven missies

Andere operaties die aan bod komen zijn Operation Pimlico, (waarbij een dubbelspion uit Rusland werd bevrijd), Project Azorian (de poging om een gezonken Sovjetonderzeeër te lichten) en spionagemissies bij de taliban. Totaal komen er in Spy Ops zeven geheime missies voorbij. De serie staat op 8 september op Netflix.