Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Drive to Survive-makers komen met Johan Cruyff-docu

Documentaire | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Productiemaatschappijen Box to Box Films en Lusus maken een documentaire over voetballegende Johan Cruyff.

In samenwerking met de familie Cruyff werken het Britse Box to Box Films en het Nederlandse Lusus aan een documentaire over de beroemde voetballer en voetbaltrainer Johan Cruyff, die in 2016 overleed. De film moet het ware verhaal vertellen over het complexe en charismatische leven van de voetballer, die bekendstaat als een van de invloedrijkste mensen in het moderne voetbal en een van de grootste spelers aller tijden.

Johan Cruyff

Beide productiemaatschappijen hebben de nodige ervaring met het maken van sportdocumentaires. Zo is Box to Box Films het bedrijf achter Drive to Survive, de Formule 1-serie op Netflix. Lusus produceerde Dat ene woord - Feyenoord voor Disney+ en Binnen bij Oranje voor Prime Video.

Jordi

De familie Cruyff is volledig binnenboord bij de productie, zodat toegang tot persoonlijke documenten en archieven gegarandeerd is. Zoon Jordi Cruyff: "Er zijn al veel mooie films gemaakt over mijn vader. Voor de eerste keer hebben mijn familie en ik besloten om mee te werken aan een project als dit, omdat we denken dat het hiervoor het juiste moment is."

Waar en wanneer te zien?

De productiemaatschappijen zijn nog in onderhandeling met verschillende partijen over distributie en vertoning van de documentaire.  De kans is groot dat hij bij een van de streamingdiensten belandt. De film wordt in de loop van 2025 verwacht.