Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

In de Netflix-documentaire The Devil on Trial staat inderdaad de duivel voor de rechter

Documentaire | 1 maand geleden | Irma Tomas

De rechtszaak van Arne Cheyenne Johnson is de eerste in de geschiedenis waarbij een verdachte beweerde dat de duivel schuldig was.

Op 16 februari 1981 stak de 19-jarige Arne Cheyenne Johnson zijn 40-jarige werkgever Alan Bono dood met een zakmes. En daarna beweerde hij dat niet hij maar de duivel de moord had gepleegd.

Vreemde dingen

Voordat Johnson de moord pleegde was hij een volstrekt normale tiener die helemaal niets op zijn kerfstok had. Maar een paar maanden voor zijn gewelddadige uitbarsting gebeurden er vreemde dingen. 

Broertje David

Volgens Johnson begon het allemaal met het elfjarige broertje van zijn verloofde Debbie. Deze David beweerde dat hij werd lastiggevallen door een oude man. In eerste instantie dachten Johnson en Debbie dat David iets verzon om onder zijn klusjes vandaan te komen, maar David kreeg nachtmerries en vertelde steeds meer over de man met zwarte ogen en hoorns op zijn hoofd. 

Ed en Lorraine

De familie liet uit wanhoop hun huis zegenen en toen dat niet hielp belden ze paranormale onderzoekers  Ed en Lorraine Warren. David sprak intussen in tongen en had toevallen. Volgens Ed en Lorraine was het duidelijk; de jongen was bezeten. Toen David daarop de duivel uitdaagde om dan maar in hem te komen, nam de duivel de uitdaging aan. 

17 oktober

Dat was tenminste het verhaal van de verdediging. De horrorfilm The Conjuring: The Devil Made Me do It uit 2021 is ook gebaseerd op deze zaak. 

Hoe het afloopt zie je vanaf 17 oktober in de documentaire The Devil on Trial