Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Documentaire over Prins Bernhard eind deze maand op Videoland

Documentaire | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Videoland zet eind deze maand een driedelige documentaire online over Prins Bernhard. De vraag die regisseur Joost van Ginkel stelt: Wie was Prins Bernhard nou echt?

Bernhard was een rokkenjager die steekpenningen aannam maar hij was ook charmant en ongrijpbaar. Joost van Ginkel gebruikte voor de deze documentaire nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit Bernhards privécollectie en hij sprak veel kenners over de prins: Maarten van Rossum, Gerard Aalders, Pieter Broertjes en Jan Tromp, Jutta Chorus, Jolande Withuis, Dik van der Meulen, Marc van der Linden en Dries van Agt.

Ook worden de buitenechtelijke kinderen van de in 2004 overleden Prins Bernhard besproken en komt zijn nooit erkende dochter Mildred Zijlstra aan het woord.

Voor of tegen Bernhard

Regisseur Joost van Ginkel: “Als filmmaker was het een bijzondere uitdaging om gedurende de vele interviews met Bernhard-kenners zijn karakter uit te diepen. Wat lastig is: mensen zijn ofwel vóór of tegen Bernhard. Zijn vrienden zullen de film wellicht te hard vinden, de critici vinden het wellicht te zacht. Het zij zo. Vaak is er weinig nuance; die heb ik proberen te zoeken om hem als mens te benaderen en samen met Annejet van der Zijl ook zijn achtergrond te duiden.

De documentaire Prins Bernhard staat vanaf 24 februari op Videoland