Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Hou je van apen? Dan moet je de documentaire Chimp Empire op Netflix zien

Documentaire | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

My Octopus Teacher is een van de mooiste documentaires van de laatste jaren. James Reed, de man die de film mede-regisseerde, heeft er nu eentje over chimpansees gemaakt. Chimp Empire staat heel binnenkort al op Netflix.

My Octopus Teacher (ook op Netflix) gaat over een Zuid-Afrikaanse filmmaker die van z'n burnout afkomt door zijn vriendschap met een octopus. Als je die nog niet hebt gezien, doe dat dan als de wiedeweerga want hij is waanzinnig! Als Chimp Empire maar half zo mooi wordt, zijn wij al gelukkig. 

Ngogo woud

Chimp Empire gaat over de grootste chimpansee-kolonie ooit ontdekt in het Ngogo woud in Oeganda. De apenkolonie wordt al twee decennia bestudeerd door wetenschappers die alle ingewikkelde familie- en hiërarchische banden in kaart brachten. 

Oorlog

Regisseur James Reed volgt de chimpansees op de voet. En die chimps zijn lang niet zo vriendelijk als ze eruit zien. Verschillende groepen staan op voet van oorlog met elkaar en zijn bereid elkaar af te maken om een stapje hoger in de hiërarchie te komen. 

De driedelige serie Chimp Empire staat vanaf 19 april op Netflix.