Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Meer dan een bimbo: Netflix presenteert nieuwe docu over Anna Nicole Smith

Documentaire | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de jaren 90 maakte Anna Nicole Smith carrière dankzij haar ronde vormen en blonde lokken, maar achter haar domme bimbo-imago schuilde een complexe, intelligente vrouw. De nieuwe Netflix-documentaire Anna Nicole Smith: You Don't Know Me laat zien hoe weinig we eigenlijk over haar wisten.

Nadat ze in 1992 als centerfold in de Playboy stond, werd Anna Nicole Smith razendsnel beroemd. Ze werd fotomodel voor merken als H&M en Guess, speelde in een aantal films en kreeg een eigen realityshow op tv. Ook was ze niet weg te denken uit de roddelpers, die weinig fraais te zeggen had over het huwelijk van Smith met de 86-jarige oliemiljonair J. Howard Marhsall. 

Anna Nicole Smith

Al haar roem bracht Anna Nicole Smith weinig geluk. Ze verloor haar zoon Daniel Wayne Smith toen deze op zijn twintigste een overdosis drugs nam. Zelf had Smith ook een drugsverslaving, die haar in 2007 noodlottig werd. Ze stierf op 39-jarige leeftijd. "Ik wil het publiek laten zien dat Ann Nicole een complexe vrouw was", zegt Ursula Macfarlane, de regisseur van de documentaire. "Ze wilde boven alles een goede moeder zijn en haar leven leiden op haar eigen voorwaarden. Haar verhaal is ook een waarschuwing dat de 'American Dream' je kan verslinden en je authentieke zelf kan doen verliezen."

You Don't Know Me

Op 16 mei staat de documentaire Anna Nicole Smith: You Don't Know Me op Netflix.