Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Warner Bros. Discovery onthult streamingdienst Max en veel nieuwe titels

Diensten | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Warner Bros. Discovery
©
Foto: Warner Bros. Discovery

Nieuwe series uit de werelden van Harry Potter, Game of Thrones en Batman! Warner Bros. Discovery pakte groot uit met nieuws over de streamingdienst Max, waarin HBO Max en discovery+ samengaan. Vanaf volgende maand in de VS, vanaf 2024 ook in Nederland.

Dat Warner Bros. Discovery zijn twee losse streamingdiensten wilde combineren was al een jaar bekend. Kijkers in de VS gaan als eerste kennismaken met Max, en wel op 23 mei. De streamingdienst gaat alle programma's, series en films bieden die nu te vinden zijn op HBO Max en discovery+. Plus natuurlijk veel nieuwe titels.

Max

Die nieuwe series zijn voor ons in Nederland het interessantst, want wij merken voorlopig nog niets van de fusie van HBO Max en discovery+. Nederland komt pas volgend jaar aan de beurt, en tegen die tijd zullen we ook horen wat er gebeurt met de huidige abonnementen. In de VS krijgt Max drie abonnementsvormen: met reclames ($9,99 per maand), zonder reclames ($15,99) en een premiumabonnement met 4K en Dolby Atmos ($19,99 per maand).

Harry Potter en Game of Thrones

Tijdens de presentaties werden veel nieuwe series aangekondigd, waarvan sommige al met een trailer. Dit zijn de hoogtepunten uit het nieuwe Max-aanbod:

Game of Thrones krijgt een nieuwe spin-off. A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight wordt gebaseerd op de 'Dunk and Egg'-boeken van George R.R. Martin. Het verhaal speelt zo'n 90 jaar voor dat van de hoofdserie, als het huis Targaryen nog stevig op de IJzeren Troon zit. De titel van de serie kan nog veranderen.

Er waren al een tijdje geruchten dat er werd gewerkt aan een nieuwe Harry Potter-serie, en die zijn bevestigd.  Over een periode van tien jaar worden alle boeken van de originele reeks bewerkt tot seizoenen van een tv-serie met een geheel nieuwe cast. 'Harry Potter'-auteur J.K. Rowling is betrokken bij dit langlopende project. 

The Penguin: Een nieuwe serie uit het Batman-universum over superschurk The Penguin verschijnt in 2024. Colin Farrell speelt opnieuw zijn personage uit de film The Batman. De serie sluit chronologisch aan op de film en krijgt acht afleveringen.

De misdaadserie True Detective krijgt eindelijk een vierde seizoen, dat nog dit jaar zal verschijnen. In True Detective: Night Country speelt Jodie Foster de hoofdrol van rechercheur in het ijskoude en pikdonkere Alaska.

The Regime wordt een politieke satire met Kate Winslet en speelt zich af binnen de paleismuren van een afbrokkelend Europees regime. The Regime is in 2024 te zien.

Een vrijwel onherkenbare Robert Downey Jr. speelt de hoofdrol in de spionageserie The Sympathizer over een Noord-Vietnamese spion in Los Angeles. Ook deze serie staat gepland voor 2024.

Ook komt er een nieuwe spin-off van The Big Bang Theory. Waarschijnlijk krijgt de serie een heel nieuwe cast.
De horrorfranchise The Conjuring krijgt eveneens een tv-serie. Details zijn nog niet bekend.